Een terugblik op 2019

2019 was voor mij een jaar van mezelf laten zien, mijn comfortzone flink oprekken en connecties aangaan met inspirerende mensen die mijn pad kruisten. Maar het was ook een jaar waarin dingen anders liepen dan ik gehoopt had.

Reflecteren is voor mij heel belangrijk. Ik doe het meerdere keren per jaar. Aan het einde van het jaar voelt het voor mij extra magisch en sta ik er extra bij stil. Ik neem op zo een moment de tijd om te bedenken of ik tevreden ben en voldoende aandacht schenk aan onderdelen in mijn leven die voor mij echt belangrijk zijn.

Overschaduwd het één niet te veel het ander? Ligt de focus wel op de goede plaats? Dit zijn zomaar een paar vragen die ik mezelf dan stel. Om goed te kunnen reflecteren zoek ik meestal even de rust of de stilte op zodat ik beter kan luisteren en kan voelen wat mijn hart me te vertellen heeft.

Het voordeel van regelmatig een moment van reflectie in te bouwen is dat je verder vooruit kan kijken als je bepaalde doelen wilt stellen. Bleef er bijvoorbeeld door de drukte niet genoeg tijd over voor je privé-leven? of durfde je door angst bepaalde keuzes niet te maken? Dan kun hierover na gaan denken en er misschien achter komen wat je graag anders zou zien of waarom je die keuzes niet durfde te maken.

In 2019..
Wilde ik echt stappen gaan zetten met Laidback Lifestyle. Ik besefte dat ik hiervoor nieuwe kennis op moest doen. Dus las ik veel zelfontwikkelingsboeken, volgde ik onlinecursussen en nam ik deel aan schrijfworkshops. Ik luisterden tussendoor graag naar Podcasts en bezocht een seminar.

Ik besefte ook dat ik meer van mezelf wilde laten zien. Ik wilde niet meer in de schaduw blijven staan maar rondlopen op een levenspad in de zon!

Ik liet mezelf zien vanaf een hele kwetsbare kant . Op 6 maart postte ik het artikel: “Het keerpunt in mijn leven”. Een artikel waar zoveel gevoel in zat. Het duurde even voordat ik het echt durfde te delen. Want ja, deel je niet te veel van jezelf? Maar toen ik besloot om het toch te doen kreeg ik zoveel positieve reacties! En kwam ik in contact met mensen die echt zaten te wachten op mijn verhaal. Ik was hun inspiratie. Dit soort momenten zijn voor mij het afgelopen jaar heel waardevol geweest. Ik vind bloggen ontzettend leuk maar echt iets voor een ander kunnen betekenen vind ik zo mooi!

Tijdens de zomervakantie nam ik weer tijd voor reflectie en visualiseerde ik mijn ideale droomleven. Ik dacht hierin heel groots. Zo groots dat ik er zelf van schrok. Maar tegelijkertijd voelde het beeld dat ik voor ogen had zo goed. Dat ik besloot om hier met kleine stappen naar toe te werken.

Om bepaalde doelen te halen moest ik het afgelopen jaar vaker uit mijn comfortzone stappen. Geleid door een groot verlangen om iets te doen dat ik heel graag wilde, stapte ik zelfs over bepaalde angsten heen. Ik durfde bijvoorbeeld verder met de auto te rijden. Dat bracht me weer naar andere plaatsen. Zo reed ik alleen naar een theatervoorstelling, seminar of concert. Ik deed dit jaar 2 korte presentaties en voelde me tijdens het presenteren comfortabel. Voor anderen zijn dit misschien situaties die heel normaal zijn maar voor mij waren dit echte win-win momentjes.

Daarnaast trok ik me in 2019 minder aan van wat anderen van me vinden en dat maakt het leven een stuk luchtiger kan ik je vertellen. Tuurlijk werd er weleens overlegt. Want ook in relaties moet er wel eens water bij de wijn worden gedaan. Maar als je eenmaal op het pad loopt dat jij wilt volgen en leeft vanuit je intuïtie, vanuit jouw hart, dan weet je dat je de juiste richting op loopt.

In het najaar ontwikkelde ik mijn eigen workshop: “Creëer jouw leven”. Opgewekt werkte ik er naar toe. Om er vervolgens achter te komen dat ik te weinig deelnemers had om de workshop door te laten gaan. Jammer vond ik dat. Misschien een verkeerde timing, ik weet het niet. In 2020 ga ik het opnieuw een kans geven. Dat het nu niet lukt weerhoud me er niet van om door te gaan. Ik zie het als een leermoment.

2019 was ook het jaar dat ik twee artikelen schreef voor een magazine. Waarvan er nu één geplaatst is in het lifestyle en businessmagazine van Carolien van de Kamp. Hier ben ik ontzettend trots op!

Ik kan 2019 dankbaar afsluiten. Toch liep niet altijd alles volgens plan:

• Sommige doelen die ik voor ogen had zijn niet gehaald.
• Er waren momenten dat ik te veel op mijn mobiele telefoon zat.
• Te veel avonden zat ik lang achter mijn PC.
• Ik nam niet altijd voldoende tijd voor zelf-care momentjes.

2020 wordt een jaar van:

• Nog meer mijn hart volgen en uit mijn comfortzone stappen.
• Meer momenten voor mezelf inplannen.
• Gefocust werken.
• Minder tijd op mijn mobiele telefoon doorbrengen.

Wat ik geleerd heb in het afgelopen jaar is dat in beweging komen voor mij een heel belangrijk onderdeel is om nieuwe stappen te kunnen zetten. Ik leerde omgaan met tegenwind en kan ondanks dat niet al mijn doelen gehaald zijn zeggen dat ik trots ben op waar ik nu sta. Laat 2020 maar beginnen!

Ik wens jouw een fijne jaarwisseling en een liefdevol 2020 toe, waarin je voluit mag gaan leven vanuit je hart, jezelf mag ontmoeten en je kan ontwikkelen op jouw eigen tempo.

Liefs,

Sylvia

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Prachtig geschreven, en heel knap dat je zo open over jezelf durft te zijn. Goed 2020 en goede gezondheid. Groetjes Joop en Gerrie Baldal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *