Voor het eerst collecteren voor KWF kankerbestrijding

Maandag was het zover en ging ik voor het eerst collecteren voor KWF kankerbestrijding. Met de collectebus ging ik op pad. In deze blog lees je mijn ervaring als collectante en vertel ik jou waarom ik het KWF een warm hart toedraag.

Toen er aan mij gevraagd werd of ik me wilde inzetten voor KWF kankerbestrijding zei ik: Ja. Dit goede doel spreekt me namelijk erg aan. Ik vind kankeronderzoek belangrijk. Ik heb zelf van dichtbij meegemaakt wat kanker met een mens kan doen. Toen ik 23 jaar oud was overleed m’n moeder aan de gevolgen van borstkanker. Het hele proces van ziek worden tot het overlijden heb ik gezien. En dat maakte een enorme indruk op mij. Het leven van m’n moeder en ons gezin veranderde hierdoor compleet. M’n moeder mis ik nog steeds elke dag. Ik denk dat iedereen wel iemand kent die deze ziekte heeft of er aan is overleden. 1 op de 3 mensen krijgt namelijk te maken met de ziekte kanker.

Er bestaan wel meer dan 100 verschillende kankersoorten die elk een eigen aanpak vragen. Dankzij investeringen is er meer kennis over de ziekte en kan kanker worden teruggedrongen.

Het doel van KWF kankerbestrijding is:

  • Minder mensen met kanker
  • Meer mensen die genezen
  • Betere kwaliteit van leven met en na kanker

Een prachtig doel!

Zo, en dan nu aan de slag.  Ik mocht gaan collecteren. Hieronder lees je mijn ervaring:

Na het avondeten pakte ik m’n collectebus en stapte ik op m’n fiets. Ik was niet alleen, M’n dochter en zoontje gingen ook mee. Ze waren beiden nieuwsgierig hoe een collecte werkte. Ik vertelde ze dat we geld zouden gaan inzamelen voor mensen die heel ziek zijn. Voor mensen die net zo ziek waren als oma? Ja, zei ik. En vervolgens legde ik m’n kinderen uit dat:

Als er genoeg centjes opgehaald zouden worden, sommige zieke mensen weer beter konden worden doordat er dan medicijnen en goede zorg zijn. (Hoe leg je dat anders uit aan een 3 en 6 jarige?)

De fietsen stonden geparkeerd aan het begin van de straat. We belden aan bij het eerste huis. Jammer, er was niemand thuis! Dat was pech hebben. En ook bij het volgende huis bleef de deur dicht. Al hoewel ik bij dit huis meende even iemand te hebben gezien.

Bij het derde huis werden we vriendelijk ontvangen en mochten de kinderen een briefje van 10,- in de collectebus doen. Bij het vierde huis, zeiden de bewoners: we zijn eigenlijk gestopt met geld aan goede doelen geven, maar we maken deze keer toch een uitzondering. En dat niet alleen, de kinderen kregen allebei een snoepje.

“Mam, ik vind het zo leuk het collecteren, ik wil altijd mee”, zei m’n dochter. En ook zoonlief vond het prachtig! Om de beurt mochten ze de collectebus vasthouden.

We ontmoetten vriendelijke mensen, en dat contact met mensen maakt het collecteren juist zo leuk. Er werden laatste beetjes kleingeld uit portemonnees gehaald, er werden lollies uitgedeeld en handen geschud.

Nadat we de eerste twee straten hadden gedaan, bracht ik de kinderen weer terug naar huis. Daarna maakte ik de route af. En belde ik na afloop nog een keer aan bij enkele huizen waar eerder de voordeur gesloten bleef. Bij sommige huizen deed ik een niet- thuis kaart in de bus. Zodat deze mensen als ze dat willen als nog de kans krijgen om geld over te maken naar KWF kankerbestrijding. En dat kan op een snelle en veilige manier. Op de niet-thuis kaart staat namelijk een i Deal QR code. Als de QR code wordt gescand met een smartphone of tablet, dan opent automatisch de bank-app. Makkelijker kunnen we het niet maken toch?

Zo mijn taak zat er op. Ik hoop dat er veel geld is opgehaald deze week. En jij, heb jij al geld gegeven aan KWF kankerbestrijding? Laten we de handen in één slaan. Door jou steun kan er nog meer onderzoek worden gedaan en meer voorlichting worden gegeven.

En zo komen we steeds dichter bij de dag, dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker. En wees nou eerlijk, zou dat niet mooi zijn?

 

Wil jij geld schenken aan KWF kankerbestrijding? of meer weten op het gebied van kanker, onderzoek en preventie?klik dan hier.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *