About

Leven is in beweging zijn. Het is net als dansen. De ene keer dans je een snelle Jive de andere keer een langzame Slow foxtrot. Tja, en af en toe val je…..of sta je bij iemand op zijn teen.

MIJN VERHAAL

Hi, ik ben Sylvia, 43 jaar en moeder van twee kinderen. Als styliste en lifestyleblogger vind ik niets leuker dan mensen te inspireren om de mooiste versie van zichzelf te worden. Om dat te bereiken is het belangrijk om te weten wie je bent en wat er bij je past. Soms moet je hiervoor stoppen met vliegen en het leven laten fladderen. Zodat er ruimte ontstaat om te ontdekken en groeien als mens.

Misschien voel je diep van binnen dat je meer wilt halen uit het leven maar weet je niet hoe en waar je moet beginnen. Ik hoop je via mijn schrijfsels en workshops te inspireren om de weg naar je authentieke zelf te vinden. Als je die weg gevonden hebt dan zal je merken dat je meer gaat leven vanuit je hart en je gevoel. Vanuit daar ontstaan de mooiste dingen. Ook ik heb mijn eigen pad bewandeld. Ik neem je graag mee in die wandeling.

HET BEGIN

Als kleine Sylvia had ik Donkerblond haar in twee vlechten en droeg ik de kleding die mijn moeder voor me maakte. Ik was een verlegen en nieuwsgierig meisje die er van hield om in de natuur te zijn. Ik klom in bomen en bouwde graag hutten in het bos van mijn oma. Als ik niet buiten was dan kon je me vinden op mijn kamer waar ik mijn Barbiepoppen omkleedde of ik stond al zingend en dansend in de buurt van mijn stereotoren.

Op school vond ik de creatieve vakken altijd het leukst of het een tekening maken was, een schoolkrant of een collage. Ik ging er helemaal in op.

CARRIERE

Na de middelbare school volgde ik een modehandel opleiding. Het was voor mij een logische stap om daarna in de mode aan de slag te gaan. Ik werkte jaren met plezier in een groot modewarenhuis in het centrum van Breda. Toch merkte ik dat ik na al die jaren meer echt contact met klanten wilde en dichterbij huis wilde zijn. Ik ging op zoek naar een nieuwe uitdaging en die vond ik bij de modewinkel waar ik nu als stylist en modeblogger werk.

Mensen aankleden en nog mooier maken dan ze al zijn vind ik fantastisch om te doen. De lach en stralende ogen van een blije klant zijn priceless! Het is mooi om te zien hoe kleding een soort verlengstuk van iemands persoonlijkheid kan worden. Maar niet alleen de buitenkant van een mens verdient aandacht de binnenkant is zeker zo belangrijk! Dat ondervond ik zelf ook.

HET KEERPUNT

Mijn leven dat zo zorgeloos leek veranderde toen ik 24 jaar was. Ik kwam tijdens een periode van rouw en drukte thuis te zitten. Het altijd maar aan staan en doorgaan terwijl er verdriet was, zorgde ervoor dat mijn lichaam blokkeerde en mijn hooft vol onrust zat. Ik moest echt de tijd nemen om te herstellen en kon in die periode niets anders dan goed voor mezelf zorgen en mijn lichaam en geest geven wat het op dat moment nodig had. Ik ging op verschillende vlakken met mezelf aan de slag en startte een zoektocht naar mezelf, naar de persoon die ik was kwijt geraakt. Dat was niet eenvoudig. Maar ik merkte hoe waardevol en helend dit proces voor me werkte. Mijn zoektocht om tot de kern van mezelf te komen bracht me nieuwe inzichten.

LAIDBACK LIFESTYLE

Tijdens een vakantie in Frankrijk klom ik uit het diepe dal waar ik me in bevond en zag ik de schoonheid van het leven weer. Ik genoot van luieren aan het strand, onbekende stadjes ontdekken en de prachtige zonsondergangen vanaf de rotsen. Dat relaxte gevoel, die momenten wilde ik het liefst in een doosje doen om ze daarna weer tevoorschijn te toveren als ik ze weer even opnieuw wilde ervaren.

Thuis aangekomen verzamelde ik plaatjes en teksten die bij mijn gevoel pasten. Hieruit ontstond toen onbewust al de look and feel voor Laidback Lifestyle. Jaren later vielen alle puzzelstukjes in elkaar en begon ik mijn blog Laidback Lifestyle. Mijn blog staat voor het heerlijke Laidback (vakantie) gevoel en de groei in jezelf. Jezelf ontdekken en leren kennen is zo waardevol. Want als jij weet wie je bent, weet je ook wat je nodig hebt om het leven te creëren dat jij wilt.

Het pad dat ik liep was niet altijd makkelijk. Ik heb geleerd om te dansen met het leven. En dat wil ik jouw ook dolgraag leren.

Dans je mee?

 

Leuk dat je de moeite hebt genomen om mijn verhaal te lezen. Mocht je vragen hebben of  kan ik jouw helpen dan mag je me altijd een berichtje sturen. Dat kan via het contact formulier.

Wil je nog meer weten over mijn dagelijkse leven? volg mij dan via Instagram.