Interview: Sascha Vos de Wael is een yoga teacher pur sang

Genieten van een prachtige zonsopkomst in Cala Nova, hiken naar verborgen stranden en zomerse temperaturen om je heen. Wonen en werken op het magisch mooie Ibiza, klinkt als een droom toch? Sascha woont op Ibiza en werkt er als yoga teacher. Ik mocht haar interviewen over Yoga, Mellow at Home en wonen op Ibiza.

Voor wie jou nog niet kent, wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Sascha, ik woon op Ibiza en geef yogales op dit prachtige eiland én online op het platform Mellow at Home.

Hoe ben je op het mooie eiland Ibiza terechtgekomen?
Net als heel veel mensen kende ik Ibiza alleen als party-island, maar was er zelf nog nooit geweest. Toen ik Tomas leerde kennen, raakte hij niet uitgepraat over Ibiza. Hij had er al eerder gewoond en was er zeker van dat ik het geweldig zou vinden. Na onze eerste vakantie in 2014 was ik verkocht. Het voelde meteen als thuis, de authentieke mensen, de prachtige natuur, de magische energie die er hangt… Het is moeilijk te omschrijven, je moet het ervaren. Maar ben je eenmaal op Ibiza geweest, blijf je volgens de legendes terugkomen.

Vond je het moeilijk om Nederland achter te laten en te aarden in Ibiza?
Nee, eigenlijk helemaal niet. Ik heb eerder in het buitenland gewoond, en mijn vader woont ook in Spanje. Dat maakte de stap misschien makkelijker. Daarnaast ben altijd dol geweest op het land, de taal en Ibiza voelt echt als thuis. Ik vond het daarom niet moeilijk om Nederland achter te laten. Uiteraard mis ik wel mijn familie en vrienden, vooral afgelopen jaar, nu het reizen niet meer zo makkelijk is.

Wat is je missie met Mellow at Home?
Mellow is voor mij dat relaxte gevoel ná een yogales. Ontspannen, opladen, je creativiteit weer laten stromen, het maakt je weerbaarder voor de uitdagende momenten van het leven. Maar het allermooiste is: je kunt Mellow vibes doorgeven aan de mensen om je heen. Mijn missie is dan ook om dat Mellow gevoel te verspreiden. Door een sfeer te creëren in de studio, of online, waarin mensen kunnen vertragen, naar binnenkeren en er voor zichzelf te kunnen zijn.

Hoe kwam je voor het eerst in aanraking met Yoga?
Tijdens mijn studie nam een vriendin me regelmatig mee naar een yogastudio bij ons in de buurt. In het begin waren het vooral de actieve lessen die me het meeste trokken, de flow van de bewegingen, de fysieke workout. Maar al vrij snel raakte ik geïnteresseerd in de lifestyle en het gedachtegoed erachter. Ik ging teacher trainings volgen en nu is yoga alweer 15 jaar de rode draad in mijn leven.

Wat betekent Yoga voor jou?
Het hielp me tijdens moeilijke momenten en brengt me nog steeds iedere dag dat heerlijke gevoel van een ontspannen lichaam en een opgeladen mind.

Je geeft ook meditaties. Hoe kun je als beginner het beste starten met mediteren?
Begin met korte meditaties van 5-10 minuten. Zo kun je rustig wennen aan het stil zitten. Maar vooral, geef niet te snel op, zeker als je begint met mediteren. Het is normaal dat je snel afgeleid bent. Je mind zoekt altijd naar herkenningspunten en wordt onrustig van nieuwe, onbekende input buiten je comfort zone.

Heb je voor de lezers van deze blog 3 tips die ze kunnen toepassen om in een relaxte vibe te komen?

  1. Maak een cocoon-plekje in huis, speciaal voor jou, waar je heen gaat om op te laden. Gebruik kussens, dekens, dim de lichten en prikkel al je zintuigen met je favoriete playlist, geurkaarsen, kristallen, of essentiële olieen om terug in je lichaam te komen en uit je hoofd.
  2. Als je je té onrustig voelt om te mediteren of yoga te doen, probeer eerst 5-10 minuten je gedachten van je af te schrijven in een journal. Waarschijnlijk voel je je daarna al veel rustiger en heb je nu wel de ruimte voor een yoga of meditatie sessie.
  3. Een leven zonder social media is tegenwoordig bijna niet in te denken. Onze mobieltjes en internetverbinding worden ieder jaar smarter en sneller, en ongemerkt is zo de hoeveelheid informatie die we innemen in de afgelopen 5-10 jaar, gigantisch toegenomen en dat brengt extra druk op je zenuwstelsel. Probeer daarom eens een digitale detox. Eén of twee dagen zonder social media, nieuws en ruil die tijd in voor een offline activiteit; een boek lezen, koken, wandelen of yoga doen. Met Mellow at Home doen we bijvoorbeeld iedere maand een social media detox van 48 uur om je schermtijd te minimaliseren en je hoofd leger te maken.

Wat is het mooiste plekje waar je ooit yogales hebt gegeven of een yogavideo hebt opgenomen?  Wow, er zijn zoveel schitterende locaties hier op het eiland, lastig om er één te kiezen 🙂 Een van de meest bijzondere ervaringen van vorig jaar zomer, was een les op een cliff aan zee rondom de nieuwe maan. We begonnen tijdens sunset, de kleuren van de lucht werden steeds zachter, langzaam ging het schemeren, stopte de krekels en tegen het eind van de les, in savasana, lagen we onder de sterren in het donker. Het was echt magisch.

Voor iedereen die een keer naar Ibiza wil afreizen. Welke mooie plekjes mogen we niet missen? De zonsopkomst van Cala Nova, de campo weggetjes rondom St Mateu waar de tijd heeft stil gestaan, de hike naar het geheime strand Es Portitxol, duik vanaf de rotsen bij Punta Galera of Cala Salada, een dagje met de boot naar Formentera, en bekijk de sunset bij Puertas del Cielo.

Waar wordt jij echt gelukkig van?
Al deze prachtige plekken van het eiland delen met de mooie, lieve mensen om me heen.

Wil je meer weten over Mellow at home? Meedoen met de online yogalessen? Of deel nemen aan een social media detox? Klik dan hier. Je kunt Mellow at home ook volgen via Instagram

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *