Zo houd je dat fijne vakantiegevoel nog langer vast!

Heb je net die heerlijke vakantie achter de rug, gaat het gewone dagelijkse leven weer van start. Met het ritme van vroeger op staan, werken en studeren. Het lijkt of die vakantie die je had ineens heel ver weg is. Je komt al snel in de werkmodus. Hoe houd je dat relaxte vakantiegevoel dat je eerst had langer vast? Ik geef je tips in deze blog.

Ga vaker naar buiten.
Pak ieder zonnestraaltje mee, blijf niet binnen zitten maar ga naar buiten ook als het iets frisser is. Maak een strand of boswandeling,  ga een stukje fietsen of ergens iets drinken. Doe dingen die je leuk vind dan houd je vanzelf dat ontspannen vakantiegevoel.

Koop eten en drinken dat je op vakantie ook graag at of dronk.
Dat Franse stokbrood, die heerlijke croissants. dat lekkere wijntje ‘s avonds, zijn ook te koop in de Nederlandse winkels. Ik zou zeggen haal het in huis en geniet van ieder hapje of slokje!

Draag je vakantiesouvenirs of geef ze een mooi plekje in huis
Souvenirs als sieraden, tassen en kleding die je tijdens je vakantie kocht kun je hier doordragen. En terwijl je er even een blik op werpt tijdens het dragen, waan je je weer even in dat prachtige vakantieland.

Ga op tijd aan de slag met je vakantiefotoalbum,
dan heb je er al snel plezier van tijdens het doorbladeren.

Doe iets leuks met je uitgeprinte vakantiefoto’s
Print een paar losse vakantiefoto’s uit. Geef ze een mooi plekje in huis. Hang ze op of verwerk ze in een collage of DIY project.

Zet de barbecue wat vaker aan.
Ook al is het iets frisser als het droog is gaat dit prima. Kleed je wel wat dikker aan.

Gebruik geuren om je vakantieherinneringen op te halen.
Geuren kunnen een bepaald gevoel oproepen ook die lekkere geurtjes van de vakantie. Douche eens met een douchegel uit het hotel waar je verbleef tijdens jouw vakantie. Of smeer je na het zonnen in met de aftersun die je tijdens je vakantie gebruikte.

Doe alles op een lager tempo
Als je lekker lui wilt zijn dan werkt dat prima. Vooral als je met dingen bezig bent die je graag doet. Doe deze activiteiten op een lager tempo. Als je bijvoorbeeld graag fietst probeer dan niet de snelste te zijn maar fiets meer op je gemak en kijk wat vaker om je heen. Hou je van lezen, lees dat boek dan uit op je eigen tempo.

Zoek die fijne muziek op waar je tijdens je vakantie zo van genoot.
Maak een playlist en draai deze thuis of onderweg. Dat wordt genieten!

Ontbijt vaker buiten,
zolang het nog kan.

Powernap
Kruip onder de dekens voor een powernap. Dit dutje duurt ongeveer 20 minuten of slaap 2 uur achter elkaar om vervolgens goed wakker te worden. Je zal merken dat je na het slapen veel creatiever, alerter en minder stress zal ervaren.

Wat als deze tips niet werken?
Dan is er nog maar één oplossing die helpt. Plan of boek alvast een nieuwe vakantie. Haal die vakantieboeken maar in huis en snuffel het internet af voor je nieuwe reis. je krijgt zo alvast een hoop inspiratie. En tegelijkertijd een beeld van hoe jou ultieme vakantie eruit zou kunnen zien.

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *