Grafisch vormgever en illustrator Madelon van der Avoort

|inspirerende mensen|Ontdekken

Madelon van der Avoort is grafisch vormgever en werkt als illustrator. De kleurrijke illustraties van Madelon kwam ik voor het eerst op Instagram tegen. Prachtig vond ik ze! Ik werd meteen nieuwsgierig naar de persoon achter al dat moois. In deze blog lees je een interview met Madelon.

Je bent grafisch vormgever en werkt als illustrator, wat is er zo leuk aan jou job?
Ik mag elke dag datgene doen wat mij het meest gelukkig maakt; op een vertrouwde plek lekker wegdromen in mijn tekeningen.

Wanneer merkte je dat je creatief talent had?
Ik heb altijd al getekend. Als kind werd dat gestimuleerd door mijn moeder, zij ondernam altijd de meest uiteenlopende creatieve activiteiten met ons. Tekenen was (en is) de ultieme vorm van ontspanning voor mij; waar een ander graag tv kijkt, zit ik het liefst met een schetsboekje op schoot en een potlood in de hand op de bank.

Wat is kenmerkend voor jou stijl van illustreren?
Ik maak mijn tekeningen met de hand; de computer komt enkel van pas tijdens het inscannen. Ik houd van realistische tekeningen met details. Ik gebruik vaak fijne pennen met aquarelverf. Daarnaast experimenteer ik wel eens met druktechnieken; lino/stempel/ets.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Alles om mij heen is inspiratie. Het zijn vaak de dingen die ik leuk vind; de natuur, mijn hond, de seizoenen, eten en koken.

Wat is voor jou de ideale werkplek?
Thuis, in onze serre (hartje Den Bosch)

 

Met welke materialen werk je graag?
Pen: momenteel de uni-ball van het merk Eye, Aquarel: napje van Winsor & Newton, Fijne penselen, speciaal voor aquarel. Soft-lino en lino-inkt op waterbasis. Gutsen van het merk Marke Kirschen. potloden: Palomino blackwing en blackwing 602. Ik teken het liefst op stevig karton (250 grams bijvoorbeeld).

Jouw illustraties zijn heel divers . Op jouw blog teken je o.a. leuke plekjes, wat een leuk idee is dat! Maar wat voor soort illustraties teken je het liefst? en waarom?
Ik vind het juist leuk om heel verschillende dingen te tekenen; alles om mij heen is een inspiratie voor een tekening. soms valt het licht heel mooi in de kamer. Een ander moment heeft de fruitschaal bijzonder mooie kleuren.

Tot slot, waar word jij heel blij van?
Ik word heel blij van nieuwe ideeën, fijne inspiratie, een hele dag rustig kunnen tekenen, buiten zijn, mijn lieve vrienden, weekend, dramatische en romantische tv-series, fantasie-boeken als Harry Potter en Wildwood, heel lekker eten, koken, seizoenen.. van nog veel meer 🙂

Heb je intresse in het werk van Madelon klik dan hier of volg haar via Instagram.

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Geef een reactie