Een enkeltje Bali in gesprek met Loekie van soulfood Bali

Bali, een betoverend mooi eiland! Het is één van de eilanden op de wereld waar ik graag nog eens naar toe zou willen. Loekie verliet Nederland om in het prachtige Bali te gaan wonen. Daar werkt ze aan soulfoodbali.com. Ik stelde haar vragen over het leven op Bali. Nieuwsgierig? Lees dan snel het interview….

In december 2016 heb je een enkeltje Bali geboekt. Je stopte met je baan, deed praktisch al je bezittingen weg en verliet Amsterdam om een nieuw hoofdstuk in je leven te beginnen. Een groot besluit. Hoe kwam dat zo? Hoe ben je in Bali terecht gekomen?
Vlak na mijn 25ste verjaardag ben ik me sterk gaan afvragen, hoe gelukkig ik was met het drukke Amsterdamse leven wat ik leidde. Als ik de balans zou opmaken: Niet meer heel gelukkig was de conclusie. Ik heb er van genoten maar het was tijd om een andere kant op te gaan.
Om daar verandering in te brengen heb ik een maand Bali geboekt, met een mindfulness coaching traject. Omdat ik de verantwoordelijkheid voelde om er achter te komen wat me dan wel gelukkig zou maken. Na twee dagen kreeg ik mijn antwoord, maar het was niet de ratio die sprak, het was mijn gevoel. Het was een sterke positieve energie door heel mijn lijf, die me duidelijk maakte dat Bali het antwoord was. Ik heb het een paar weken gegeven en toen mijn enkeltje geboekt. Kort hé? Maar als ik het had gedaan wanneer ik weer terug in Nederland zou zijn, weet ik niet of ik het gedaan zou hebben.

Ben je altijd zo avontuurlijk geweest?
Jawel, ik ben voor een stuk wat ik aan het schrijven ben weer terug gegaan naar mijn kindertijd. En ik was wel het meisje op zoek naar avontuur, gevaar soms. Maar dat is een vreemde tweedeligheid in mijn karakter, want ik heb ook een sterke behoeften aan rust. Maar een leven zonder avontuur is wel saai, en nu probeer ik een gezonde balans te vinden.

Hoe ziet jou leven eruit op Bali?
Ik ben druk bezig met soulfoodbali.com, Het eerste wat ik doe nadat ik koffie heb gezet en mijn Papaya-bananen smoothie op heb is dus ook mijn laptop starten en bedenken wat ik die dag kan doen. Vaak is het schrijfwerk, soms zijn het afspraken met retreat-owners of life coatches omdat ik een platform aan het bouwen ben voor goede sevices voor mensen die tijdens hun Bali-reis ook op zoek zijn naar wat meer diepgang.
En verder ga ik graag naar het strand of spreek ik af met de mensen die ik om me heen verzameld heb. Ik heb nu ook een ‘muziek compagnon’ gevonden, iemand waarmee ik graag muziek maak. Zingen is mijn allergrootste passie en hier voel ik me vrij genoeg om me daar eindelijk aan over te geven. Ik heb hem net ontmoet maar ik denk dat we vaak gaan repeteren en misschien zelfs wel wat kleine optredens gaan doen. Heel fijn!

Je hebt Soulfood opgericht. waar staat Soulfood voor? en wat is het doel wat je hiermee voor ogen hebt?
Ik heb het opgericht omdat ik schrijven heel fijn vind en mensen wil informeren over al het moois wat Bali te bieden heeft. Dat had ik zelf ook fijn gevonden voor ik hier voor de eerste keer kwam. Maar zoals ik al zei is het ook een platvorm voor diensten waar ik in geloof, die mensen kan helpen die op zoek zijn naar antwoorden in hun leven, daar is Bali een goede plek voor.

Wat mis je het meest van Nederland?
Eerlijk gezegd mis ik niet zo veel, maar als ik iets zou moeten zeggen dan is het het gemak van het op bezoek gaan bij mensen waar ik van hou. Maar het is zo makkelijk om even te bellen via WhatsApp, of te skypen, dus die behoefte is niet belemmerend. Ik heb gelukkig geen heimwee.

Heb je tips voor anderen, die net als jij zo een avontuur willen aangaan?
Ja, als het gevoel sterk is, ga het dan vooral gewoon doen. Er komt geen dag dat je wakker wordt en denkt:  ‘Nu zijn de condities perfect, Nu ben ik klaar om de stap te nemen.’ Het blijft altijd een gok, het blijft altijd spannend. Ga het gewoon doen en heb vertrouwen in de toekomst.

Wat is jou top 3 van favoriete plekjes op Bali?
Ik ben heel graag in Canggu, een surfersstadje in het zuiden van Bali. Ubud vind ik ook een fijne plek met een andere sfeer, meer  ‘Zen’ maar ook wel heel toeristisch (is Canggu overigens ook hoor). En de stranden in de regio Uluwatu zijn beeldschoon, dus af en toe rij ik daar heen om even een middagje strand te doen. Maar gelukkig ben ik ook graag lekker thuis!

Zelf vind ik het belangrijk om af en toe, zeker in drukkere periodes, een momentje ME TIME te hebben. Vind jij dat ook belangrijk? Hoe kijk jij er tegen aan om dingen alleen te doen?  Ik vind het heel belangrijk om alleen te zijn, het geeft me tijd om te reflecteren, nieuwe inzichten te krijgen en gewoon even op te laden.

Waar word jij op dit moment het meest gelukkig van?
De zon! En wanneer ik weer de bevestiging krijg dat ik op het juiste pad zit. De kleine hints, door de juiste mensen te ontmoeten vooral. Mensen die met me samen willen werken of me gewoon inspireren. En andere kleine toevalligheden, daar word ik heel blij van.

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *