Kom je ook Chillen bij deze Hotspot aan Het Houtse meer?

Zonnig weer vraagt ook om een zonnige hotspot, waar het heerlijk vertoeven is in het zonnetje. Vorig jaar maakte ik voor het eerst kennis met dit bijzonder leuke plekje aan het Houtse meer. Dat gebeurde tijdens Project: Wish Do dat hier werd georganiseerd.Toen ik daar op een zomerse avond was keek ik er m’n ogen uit! Wat een mooie locatie! en wat een fijne plek om te zijn. Ik wilde dit plekje graag met jullie delen zodat het misschien ook één van jouw favorieten word. Dus ben je nog eens in de buurt van Breda of Oosterhout, neem hier even een tussenstop je zal er geen spijt van krijgen. Neem dat maar van me aan…

Waar:
Tussen Breda en Oosterhout

Wat kun je hier doen:
Lunchen, Diner, evenementen, zakelijke vergaderingen

Sfeer / Interieur
Het interieur van het restaurant ziet er hip en trendy uit. Ik voel me er gelijk op m’n gemak als ik binnenkom. Kleine tafeltjes met leuke design stoelen trekken meteen m’n aandacht.

Als ik door het glas naar buiten kijk en daar de witte strandstoelen zie staan weet ik gelijk al m’n plekje aan te wijzen waar ik straks lekker wil neerploffen. Maar eerst foto’s maken van dit bijzondere plekje dat in een bosrijke omgeving ligt met uitzicht op een prachtig meer. Ik loop een rondje over het terrein om alles goed te kunnen zien. Ik zie witte lounge banken gemaakt van pallets.

De zon schijnt lekker op deze dag, maar vind je het te warm, dan kun je een schaduwplekje vinden onder één van de safaritenten. Als ik verder loop ontdek ik een romantisch ceremoniestrand! (Ik krijg spontaan zin om te trouwen! en zie mezelf al in helemaal naar het strandje lopen over het houten paadje :-))

Als de avond aanbreekt en het wordt wat frisser dan kun je jezelf warmen aan één van de buitenhaarden of een dekentje krijgen om zo je avond buiten nog aangenaam te verlengen.

Eten en drinken
De menukaart van paviljoen Het Houtse Meer ziet er origineel uit in z’n krantvorm. En de inhoud daarvan doet me haast watertanden. Het is bijna lunchtijd dus ik bekijk hem aandachtig. De kaart is dit voorjaar geïnspireerd door verse kruiden. Frisse kruidenwaters, verse kruidenthee en de gerechten zijn op smaak gebracht met rozemarijn, basilicum en tijm. De kruiden zijn kraakvers geplukt uit de pas aangelegde kruidentuin.

Houtskool is een echte smaakmaker hier bij het restaurant. Op de Josper grill word in een open keuken vis, vlees en groenten bereid op houtskool.

Ga ik voor iets gezonds? of kies ik toch die puntzak met friet? dilemma!  Na een tijdje heb ik mijn keuze gemaakt. Het is geworden: de bruchetta met gegrilde groene asperge. Een goede keuze blijkt na afloop.

‘s avonds kun je kiezen voor foodsharing. Er worden dan houten planken met daarop eten uitgeserveerd. Je kunt kiezen uit verschillende soorten plankjes om samen lekker van te genieten

Tussen de heerlijke toetjes op de kaart viel mijn oog gelijk op de Houtse Magnum. En wat vinden jullie? ziet ie er niet heerlijk uit? Deze magnum bestaat uit boerenroomijs met witte chocolade met daar overheen een notenmix.

Handig om te weten

  • In het water van het meer kun je niet zwemmen.
  • Honden zijn alleen toegestaan op het terras.
  • Navigatie: Bergse baan Den Hout en niet pannenhuisstraat invoeren!

Tips

  • Houd je van golf? Tegenover Het Houtse meer is een golfbaan.
  • De Biesbosch met verschillende activiteiten is vlakbij

Kidsproof

  • Als je kinderen hebt, neem met zonnig weer een emmer en een schepje mee dan kunnen de kids hiermee in het zand spelen.
  • Voor kinderen zijn er speciale kindermenu’s met friet verkrijgbaar, En ook een kinderijsje ontbreekt niet op de menukaart.
  • Is er behoefte aan een speeltuin, vlakbij bevind zich een pannenkoekenhuis met speeltuin.

Ook zin om lekker te relaxen op dit mooie plekje

Het adres:
Pannenhuissraat 40
4911 BS Den Hout
T: 0162-213000

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *