The most wonderfull time of the Year?

|Me|Persoonlijke blog

Ik vind de december feestmaand een gezellige tijd, maar is het ook The most wonderfull time of the Year ? Lees meer in mijn nieuwe persoonlijke blog hieronder.

Als op zaterdag ochtend de krant op de mat valt, dan blader ik meestal meteen door naar de column van David en Arjan. Deze twee mannen hebben als doel Nederland het gelukkigste land van de wereld te maken.
Een mooi doel als dat nou eens zou lukken!
In hun column: Een beter moment dan nu bestaat niet, hebben ze het over onze gewoontes in december. Deze zouden we eigenlijk niet exclusief voor deze maand van het jaar hoeven te bewaren. Hoe langer ik hier over nadenk, hoe meer ik het er mee eens ben. De mooie momenten in december zouden inderdaad ook op andere dagen kunnen zijn.

Wat doen we dan zo al in December?
We schrijven gedichten en kaartjes naar elkaar,  geven elkaar cadeaus, – Dat zou prima in het voorjaar kunnen!
We kijken dankbaar terug naar het afgelopen jaar en analyseren hoe we dat hebben beleefd. Vervolgens nemen we dappere besluiten, en gaan met een goed voornemen van start,- met een goed voornemen, zou je trouwens iedere dag kunnen beginnen.
We verzamelen onze familie en vrienden om ons heen en besteden tijd en aandacht aan elkaar,- kunnen we niet vaker lief zijn voor de ander? en echt luisteren?

Zelf ben ik een kerstkind. Vroeger had ik op mijn verjaardag altijd de zelfde mensen op bezoek. De laatste jaren merk ik dat levens van mensen veranderen, En er op mijn verjaardag ook andere plannen gemaakt worden. Prima! mensen zijn een weekendje weg, of hebben andere verplichtingen. Ik snap het helemaal, je wilt weleens iets anders!

Ik ook, de volgende keer vier ik mijn verjaardag in de zomer met een barbecue! Compleet met vrienden en familie, gewoon om het leven te vieren! Omdat we blij mogen zijn dat we bij elkaar zijn!

Tja, en wat zou er gebeuren als we heel het jaar, regelmatig een moment pakken, om eens extra ons best te doen voor elkaar? En een dapper besluit gewoon nemen, wanneer we er zin in hebben? Dan zou de wereld er heel anders uit kunnen zien. En december is dan niet meer een feestmaand, omdat we het hele jaar aandacht aan elkaar geven. Is dat niet mooi?

Ik wens jullie fijne dagen en een gezond en inspirerend 2017

Geniet ervan!

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Geef een reactie