Fant Projects

Eén van de merken waar ik aan denk als ik het woord duurzaam hoor is Fant Projects. De unieke producten van dit merk zien er mooi uit en krijgen allemaal iets eigens mee, dat komt door de intuïtieve manier waarop modeontwerpster Cecile werkt aan haar producten. Meer over dit duurzame merk lees je in deze blog.

Fant Projects

Fant Projects is een label dat bestaat uit verschillende soorten producten zoals: kleding, kussens, kleden, dekens, spreien, tassen en inpakpapier. Er zijn unieke producten die éénmalig worden gemaakt in gelimiteerde oplages. Maar ook producten die het hele jaar verkrijgbaar zijn.

Veel van de items zijn tijdloos. Dit maakt Fant Projects tegelijkertijd een duurzaam merk. De inspiratie voor de nieuwe producten haalt ontwerpster Cecile vaak uit het kijken naar kleding van bevolking over de hele wereld. Fant Projects is 2 jaar geleden opgericht door modeontwerpster Cecile. Nadat zij 20 jaar met succes voor het label Humanoid werkte werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Onder het mom: Je leeft maar één keer besloot Cecile de sprong te wagen en voor het ondernemerschap te gaan. Ze geniet van de vrijheid als ondernemer en ontwerpt wat ze wil. Als zelfstandig ondernemer ben je minder beperkt en dat maakt het zo leuk! aldus Cecile.

Het bijzondere aan dit merk

Als ik vraag aan Cecile wat Fant Projects zo bijzonder maakt antwoordt ze meteen: het intuïtieve, de toevalligheid gebruiken van de dingen die op je pad komen. Dit vraagt om verduidelijking. En Cecile noemt meteen een voorbeeld: Stel je bent bezig met het patroontekenen van een jurk en er ontstaat een fout in het proces, waardoor de rits niet in het midden van het kledingstuk komt te zitten. Natuurlijk kun je de rits perfectioneren tot deze in het midden zit. Maar je kan er ook voor kiezen om het zo te laten. En te accepteren zoals het is. Dit maakt het kledingstuk uniek. Net als in het echte leven zegt Cecile. Er zijn mensen die altijd achter hun doelen aangaan. Maar er zijn ook mensen die het leven omarmen zoals het is. Zij leven in het nu.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is erg belangrijk daarom wordt er met het volgende rekening gehouden:

  • De producten worden dichtbij geproduceerd. Fant Projects wordt gemaakt in Italië maar ook in sociale werkplaatsen in Nederland (waar mensen met veel enthousiasme aan het werk zijn).
  • Dekens en spreien worden op een manier gemaakt dat er 0% afvalstof over is.
  • De materialen waarmee gewerkt wordt zijn zo duurzaam mogelijk of van gerecycled plastic
  • Het afval dat overblijft als het kledingstuk af is wordt hergebruikt.

Missie

De missie van Fant Projects is: dat mensen kunnen genieten van duurzame producten en prachtige ambacht waardoor een product tot stand komt. Producten die door ambacht zijn ontstaan zijn zo veel mooier omdat er meer gevoel en emotie in zit. Het zou mooi zijn als mensen daar meer respect voor krijgen.

Wil je meer weten over Fant Project klik dan hier.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *