De gedachten achter het maken van een visionboard

Een tijd geleden was ik de doelen in mijn leven een klein beetje uit het oog verloren. Ik heb namelijk zoveel interesses, zo veel dingen die ik leuk vind. Misschien herken je dat? Het werd tijd om duidelijkheid te scheppen. Omdat voor elkaar te krijgen besloot ik deel te nemen aan een workshop Visionboard  maken bij Lemon Twist  . (tijdens de beurs van Creative Life). Ik werd hier zo enthousiast van, daarom vertel ik je graag meer over het Visionboard  en wat de gedachten hier achter zijn, dan begrijp je meteen waarom het zo’n hype is.

Wat is een Visionboard? en wat zijn de gedachten hier achter?
Een visionboard is een board waar je afbeeldingen, quotes en teksten op plakt die passen bij de doelen en/of dromen die jij in je leven helder wilt krijgen. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met carrière, materiele zaken, rust en balans, relaties of reizen maken. Je kan zelf kiezen waar jij je board mee wil vullen, want jij bepaald hoe jij je toekomst wil vormgeven.

“Maar dat kan ik toch ook in een notitieboekje noteren?” Natuurlijk kan dat! Maar door een Visionboard te maken zie je het resultaat in beelden voor je en gaat jouw droom of doel meer leven.

Belangrijke redenen om een visionboard te maken zijn:

  • Jouw visie wordt inzichtelijk gemaakt.
  • Het geeft de juiste focus om aan je doelen te werken.
  • Je krijgt inzicht over je lange termijn doelen.
  • Het helpt om je hersenen die veel informatiestromen moeten verwerken meer in balans te krijgen.
  • Je trekt bewust belangrijke informatie aan waar je wat aan hebt.
  • Keuzes zijn makkelijker te maken omdat je weet welke richting je uit wilt.

Reden genoeg lijkt me om er mee aan de slag te gaan!

Wat doe je met een Visionboard dat af is?
Voor de afbeeldingen van doelen en/of dromen die je hebt opgeplakt geld dat, als je echt dichterbij je doel wilt komen er aan gewerkt moet worden. Het ene doel vraagt misschien meer van je dan het andere. Het kan ook zijn dat je er nog niet klaar voor bent. Dat geeft niets. Doe het op jou eigen tempo. En op jouw manier. Onbewust is er tijdens het maken van je Visionboard, in je mindset toch al iets in werking gesteld.

Door je Visionboard op een plaats weg te zetten waar je het regelmatig ziet, wordt je telkens weer bewust van jouw dromen en doelen en leef je er steeds meer naar toe. En vergeet niet om later nog eens terug te kijken op je Visionboard. Heb je een doel bereikt? Leef jij jouw droom?

Na maten de tijd vordert kan het visionboard met je mee veranderen. Jouw Visionboard is: A WAY OF LIFE geworden en krijgt door verschillende ervaringen steeds meer vorm. Als het niet meer helemaal bij je past, kan je het aanpassen of een nieuw board maken.

Mijn Visionboard

Op de afbeelding bij deze blog zie je mijn Visionboard.

In mijn leven ben ik regelmatig op zoek naar de juiste balans tussen werk en gezin en tussen rust en hard werken. (Dit blijft voor mij een lastig punt!)

Ik hou van de natuur om me heen. Als ik in de natuur aanwezig ben ervaar ik altijd een stukje rust en worden mijn zintuigen extra geprikkeld. (Ik zou vaker willen wandelen in de natuur)

Ik wil niet altijd doorrazen in de ratrace van deze maatschappij maar vaker stilstaan. En tegelijkertijd dankbaar zijn voor de (kleine) dingen die mij een geluksgevoel geven.

Een jaar geleden zijn we verhuisd. In huis is nog niet alles af maar ons huis begint steeds meer een thuis te worden. Een plekje waar ik graag ben. De inrichting ontwikkeld zich beetje bij beetje.

De plant staat voor groei. Met Laidback Lifestyle maar ook als persoon wil ik graag groeien. Ik vind het daarom ook leuk om mezelf te blijven ontwikkelen door: nieuwe ervaringen op te doen, boeken te lezen, podcasts te luisteren en cursussen te volgen.

Een boek schrijven of een artikel in een magazine, staat hoog op mijn verlanglijstje. In groep 5 van de basisschool maakte ik samen met een paar klasgenootjes al ons eigen tijdschrift (dat werd voorgelezen in de klas). we verzonnen verhalen en knipte bijpassende plaatjes uit. Ik schreef ook gedichten, sommige daarvan hebben in tijdschriften gestaan.  Schrijven is een belangrijk onderdeel in mijn leven. Ik houd ervan hoe een verhaal zich kan ontwikkelen en alles als een puzzel in elkaar past.

Ik vind het leuk om anderen te inspireren en tips te geven. Dat blijf ik graag doen!

Omdat gezond eten essentieel is voor een gezonde leefstijl en het eten bij mij best gezonder kan, vind ik dit een goede uitdaging!

 

Lijkt het jou ook leuk om een Visionboard te maken? Let me know!

Binnenkort start ik een workshop.

Wordt vervolgd.

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *