Een terugblik op het afgelopen jaar

Het einde van het jaar is in zicht. Tijd voor een terugblik. Hoe heb ik mijn eerste jaar als blogger ervaren? Wat viel er mee en wat viel er tegen. Ik ga het jullie vertellen in deze blog.

23 november vorig jaar was het zover, Laidback Lifestyle werd geboren. Één van m’n dromen ging in vervulling. Het was een jaar waarin ik veel heb geleerd, over bloggen, foto’s maken, schrijven, op pad gaan, nieuwe mensen ontmoeten en leuke adresjes ontdekken. Het heeft me veel gebracht! Leuke momenten maar ook leermomenten. Niet alles ging altijd even makkelijk. Ik heb veel fouten gemaakt, me herpakt, af en toe in de stress gezeten maar ook veel gelachen.

Toen ik met Laidback Lifestyle begon wist ik niet zo goed wat ik me er van moest voorstellen of wat ik er van kon verwachten. daar kon ik maar op één manier achter komen. Door met bloggen te beginnen en het gewoon te doen.

Ik bedacht hoe ik wilde dat m’n blog eruit kwam te zien en ik ontmoette Maikel die het technische gedeelte voor zijn rekening nam. Ik begon met het vullen van m’n blog en was druk met schrijven. Er moest immers iets te klikken zijn als de website online zou gaan. En toen die basis er was kon het echt gaan beginnen!

Ik ging op pad om leuke winkels en hotspots te spotten, volgde een fotografiecursus, maakte thuis en op locatie foto’s, schreef blogposts en liet mezelf fotograferen. Ik merkte dat ik steeds enthousiaster werd. Het voelde goed om hier mee bezig te zijn. Dit is wat ik wilde.

Bloggen, de realiteit

Ik ben nu een jaar aan het bloggen. En naast dat ik blog ben ik nog 3 dagen werkzaam als verkoopster in een modezaak. Met mode en met mensen werken is een leuke combinatie. daarnaast ben ik moeder van 2 jonge kinderen. De combinatie van dit alles zorgt er voor dat ik een druk leven heb.

Als plan had ik om met bloggen een constant ritme aan te houden. Om de 2 weken een post en als het kan 1 keer per week. Ik wilde op zondag en/of woensdag nieuwe posts online zetten. Dat is in veel gevallen gelukt maar niet altijd. Die continuïteit is iets waar ik nog aan probeer te werken. Iets dat beter kan. Het gezinsleven, een baan, een blog, vriendin zijn het vraagt tijd. En omdat goed in balans te krijgen is weleens lastig. Zeker als er in m’n privé leven ook dingen gebeuren die de nodige aandacht vragen.

Als ik op pad ben voor m’n blog heb ik vaak m’n zoontje bij. Dit kan goed gaan, maar soms ook helemaal niet. En dan vertrek ik eerder terug naar huis dan gepland, om vervolgens op een ander tijdstip weer op de locatie terug te keren om wat extra foto’s te maken. Ik heb ook rekening te houden met schooltijden want ook dochterlief moet op tijd opgehaald worden. Als ik alleen op pad ben kan ik meer doen. Maar als ik vrij ben vind ik het heerlijk om de kinderen bij me te hebben. (Ik sta dan soms in tweestrijd)

In een grote stad kan het voorkomen dat ik tijdens het zoeken naar hotspots verdwaal. Met als gevolg dat ik vaak weer leuke nieuwe adresjes ontdek maar hierdoor een hoop tijd kwijt ben. En soms zijn winkels gesloten. Dan baal ik dat ik van te voren niet goed m’n huiswerk heb gedaan. Dan had ik het immers kunnen weten.

Ik schrijf graag ‘s avonds. het is dan lekker rustig. De kinderen liggen op bed. En als er rust om me heen is, krijg ik vaak de meeste ideeën. Gevolg: Ik lig later op bed dan dat ik vaak van plan was.

Dit waren zomaar even een paar voorbeelden van hoe het leven achter m’n blog er uitziet.

Meer en meer doen.

Ik begon in sommige dingen wat handiger te worden. En ik kreeg steeds meer nieuwe ideeën. Er kwamen nieuwe categorieën bij. Zo ging ik ook interviews doen. Ik hou van mensen en hun verhalen. En wat wordt ik enthousiast als ik een mail ontvang van iemand die via een interview of op een andere manier wil samenwerken.

Er gebeuren leuke dingen, maar helpen al deze dingen om een juiste richting te bepalen voor wat ik wil met Laidback Lifestyle? Dat is iets om over na te denken. Vaar ik de juiste koers? en wat wil ik eigenlijk?

Er zijn allerlei mogelijkheden om laidback Lifestyle te laten groeien. Wat ik daarvoor nodig heb is tijd/ of tijd maken. En een plan van aanpak hoe ik die tijd wil gaan verdelen. Er moet tenslotte ook nog iets van m’n eigen Laidbacklife (m’n privé leven) over blijven.

Hoe dit allemaal in de praktijk zal gaan verlopen zal zich nog uitwijzen.

Waar wil ik de focus opleggen? Wat wil ik veranderen?

 • Meer genieten van wat ik op m’n pad tegen kom en meemaak.
 • Niet alles vol plannen.
 • M’n hart volgen Qua artikelen en samenwerkingen.
 • De frequentie van het bloggen duidelijk krijgen en als het nodig is terug schroeven.

Waarom ben ik gaan bloggen?

Even terug naar de basis. Waarom ben ik gaan bloggen? Om mensen te inspireren met verhalen, leuke adresjes en ervaringen. Een glimlach op iemands gezicht kunnen toveren…

En natuurlijk omdat ik houd van schrijven, fotograferen en mensen en dit op een leuke manier samenkomt via m’n blog. Ik kan er m’n creativiteit in kwijt.

 

Ik ga verder met bloggen. Ik doe m’n best voor jullie als lezer maar ook voor mezelf. Ik zal telkens nieuwe dingen bij leren en ik zal weer fouten maken. het houd me scherp en helpt me om verder te komen.

Ik wil jullie bedanken voor het lezen van m’n blog en de leuke reacties. Jullie zijn super!

 

 

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

 1. Ben blij dat je deze uitlaat klep heb gevonden. Tis een mooi medium. Je kunt creatief en educatief zijn.

  Met de tijd wordt je er indd beter in en verruim je horizon. Ik wens je veel succes & plezier ermee in de toekomst.

  Ik heb run al jaren een website. Ik begon op mn 18de en doe het nog steeds. Het heeft mij een hoop gebracht. Wat voorheen buiten mn bereik lag. Zo kon ik mn favoriete band (No Doubt) ontmoeten. Ik volg mn gevoel erin. Als ik zin heb om eraan te werken. Doe ik het. Maar ik ben ook afhankelijk van ontwikkelingen. Dat maakt het soms drukker en soms rustiger.

  Succes met je blog ? . Je bent goed bezig.

  1. Dank je wel Mariette, Het is leuk om mee bezig te zijn! Fijn om te horen dat jouw website je veel gebracht heeft. En mooi dat je hierin jou gevoel blijft volgen. ik denk dat dat het beste werkt! Ik wens jou ook heel veel succes en ik hoop dat er nog mooie dingen op je pad komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *