Over wat ik in deze decembermaand anders doe

|Me|Persoonlijke blog

Deze maand december verloopt anders dan anders. Nu zal je misschien denken, hoe bedoel je anders? Lees deze persoonlijke blog over wat ik anders heb gedaan of ga doen, en je komt er achter.

Over wat ik deze decembermaand precies anders doe

Als je goed naar de kerstboom bij ons in huis kijkt zal het je niet meteen op vallen, maar als je heel goed kijkt wel.  Aan de achterkant van de boom (het gedeelte dat tegen de muur aan staat) zit in het snoer van de kerstlampjes een grote knoop. Na een half uur bezig te zijn geweest om het snoer uit de knoop te krijgen, gaf ik het op. Ik heb de lampjes zo in de boom gehangen. En ik probeer niet te veel te letten op het lelijke uitzicht aan de achterkant van de kerstboom 😉 Normaal zou ik me hieraan heel erg storen en net zo lang door gaan met het snoer uit de knoop halen tot het me lukt. Maar dat heb ik deze keer niet gedaan (een duidelijk voorbeeld van anders denken).

Waar ik vroeger nog heel enthousiast naar veel mensen kerstkaartjes stuurde, ik schreef er ongeveer tussen de 30 en 40 stuks, heb ik dat nu beperkt tot een kleiner aantal en wacht ik eens af van wie ik zelf een kaartje krijg. Ik blijf het nog altijd bijzonder vinden handgeschreven kaarten te ontvangen. Maar pak het dit jaar eens anders aan.

Ik ga mijn verjaardag die ik normaal altijd op 2e kerstdag vier op een andere dag vieren. Ik wil graag eens ervaren hoe het is om op 2e kerstdag geen visite in huis te hebben. Eens iets anders inplannen. Tweede kerstdag is toch voor veel mensen lastig merk ik vooral de laatste jaren. Of ik er dan helemaal niets aan doe? Tuurlijk wel! Ik heb een klein verjaardagstaartje besteld en eet gewoon een gebakje met m’n gezin. En stiekem hoop ik op een leuke knutsel van m’n kinderen! Wat we verder op die dag gaan doen ligt nog open.

Deze kerst liggen er geen cadeautjes onder de boom. We hebben immers al genoeg spullen en gaat het met kerst niet gewoon om het samen zijn? Ik heb nu geen last van cadeaustress en bijkomend voordeel is ik geef minder geld uit!

Elk jaar vieren we met een vriendengroep oud en nieuw. Dit jaar vieren we het bij ons thuis. Tijdens zo een avond houden we ons altijd aan een bepaald verkleedthema, (tja, ik blijf toch echt een Brabantse!). Er zijn al heel wat thema’s de revue gepasseerd. Zoals: ik hou van Holland, apres-ski, fout en stout, jaren 70/80 en tot slot een glitterfeest. Thema van dit jaar is: Pyamaparty, hoe laidback wil je het hebben? Ik ben erg nieuwsgierig, wat er voor creaties voorbij gaan komen. Voor de dames op deze avond in ieder geval geen pijnlijke voeten, in plaats van high heels,  kunnen lekker warme pantoffels gedragen worden. We moeten alleen niet vergeten schoenen aan te trekken als we buiten vuurwerk af gaan steken!

Ik doe niet aan goede voornemens. Want met de voornemens die je voor het nieuwe jaar maakt kun je al eerder starten of juist op een later tijdstip wanneer dat voor jou beter uitkomt. Daarnaast wil ik mezelf ook niet te veel druk op leggen. Als ik toch iets zou moeten zeggen zou ik kiezen voor: meer aandacht geven aan mensen en dingen die me heel dierbaar zijn, en af en toe wat liever voor mezelf zijn. Dat zijn dingen die er in m’n drukke leven vaak bij inschieten.

En hoe zit het bij jou? Heb jij nog dingen die je anders doet of gedaan hebt in deze decembermaand?

Meer lezen over hoe ik tegen de feestdagen aankijk, klik dan hier

 

Ik wens iedereen alvast fijne feestdagen en een gelukkig inspirerend nieuw jaar toe.
Ik hoop dat al jou dromen uit zullen komen!

Maak er wat moois van!

 

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Geef een reactie