Interview met Marjan Heemskerk van The Happy Financial

|Beleven|inspirerende mensen

Dat accountants alles behalve saai zijn, bewijst Marjan op haar blog: The Happy Financial. Hier schrijft ze over: hoe je grip krijgt op je persoonlijke financiën, en geld overhoudt zodat je je comfortabel voelt en de dingen kan doen die jij belangrijk vindt in het leven. Niet onbelangrijk lijkt me! Daarnaast is Marjan ook spreker. Sinds september werkt ze fulltime voor The Happy Financiel en zei hiervoor haar baan in loondienst (als openbaar accountant) op. Lees deze blog maar goed door, want van deze inspirerende persoonlijkheid met een aanstekelijke lach gaan we meer horen!

Voor de mensen die jou nog niet kennen, waar staat The Happy Financial voor? en wat is je missie?
Ik ben The happy Financial gestart met als doel om te laten zien dat financiën helemaal niet zo saai of ingewikkeld zijn als veel mensen denken. Ik schrijf praktische blogs met tips over je persoonlijke financiën, maar ook voor ondernemers. De blogs en vlogs maak ik vanuit mijn ervaringen als accountant, het beroep dat ik voor kort uitvoerde, dit heb ik zo’n tien jaar gedaan.

Wat zijn volgens jou de voordelen van zelfstandig ondernemerschap? en wat de nadelen?
Het grote voordeel is de zelfstandigheid, dit is ook meteen het grootste nadeel. Wanneer het goed gaat, gaat het echt goed. Je hebt het dan helemaal zelf gedaan. Ik kan soms staan springen in mijn kantoor omdat ik een leuke mail binnen heb gekregen. Aan de andere kant: als het niet goed gaat, is het een diep dal en moet je daar in je eentje uit zien te komen.

Hoe ontstond het idee voor The Happy Financiel?
Ik wilde heel graag creatief bezig zijn. Al snel had ik door dat ik dit wilde doen in de vorm van een blog, schrijven is altijd een passie van me geweest. Maar waarover dan? Van welk onderwerp heb ik echt heel veel verstand, maar vind ik ook interessant genoeg om over te bloggen? Dat werd dus geld :).

Waar haal jij jou inspiratie vandaan?
Eens in de zoveel tijd plan ik een moment om nieuwe content ideeën op te schrijven. Ik krijg heel veel vragen van lezers, die schrijf ik allemaal op mijn content list. Daarnaast kijk ik wat mezelf bezig houd, waar loop ik tegenaan, wat zou ik zelf willen weten? Ik heb nog een lange lijst met mogelijke onderwerpen. Als mijn inspiratie nu op is, zou ik nog een jaar vooruit kunnen.

Op jou site was te zien, hoe jij deel nam aan: No spend november. Je doel was om meer te sparen door minder geld uit te geven. Wat vond je het moeilijkste om te weerstaan tijdens deze maand?
Uiteindelijk viel het allemaal best mee. Ik ben wat dat betreft best minimalistisch ingesteld en hecht niet zoveel waarde aan spullen. Vrienden nodigden we thuis uit en we hebben uitgebreid voor ze gekookt, dus dan hoef je ook niet zo nodig uit eten. Wat ik wel miste, is het gemak van even snel een koffie halen op het station. En het feit dat je daarover na moet denken.

Je praat voor groepen en vlogt er al een tijd op los. Heb je dit nooit eng gevonden? hoe ervaar jij dat?
De eerste keer vloggen was een drama. Dan zit je in je eentje in een kamer te praten, heel raar. Maar echt eng heb ik het nooit gevonden. Ook spreken voor groepen vind ik fantastisch. Zenuwachtig ben ik dan zeker, maar dat hoort erbij vind ik. Het is zo gaaf als er een groep mensen actief naar je zit te luisteren en vragen stelt over je onderwerp.

Nu we het toch even hebben gehad over vloggen, heb je nog tips voor beginnende vloggers?
Kijk naar jezelf. Iets wat ik in het begin echt niet leuk vond om te doen. Ik heb allerlei rare trekjes, maar iedereen heeft die. zo frons ik echt ontzettend vaak met m’n wenkbrauwen. Leer daar mee omgaan en deze rare trekjes te accepteren. Je kunt ze toch niet veranderen, dus je kunt er maar beter zo snel mogelijk aan wennen.

Wat zou jij voor advies geven aan mensen die net als jou zelfstandig ondernemer willen zijn, maar nog niet de stap durven te zetten?
Gewoon doen, wat houd je tegen? Stel prioriteiten. Ik heb tijdens het opzetten van mijn bedrijf een jaar lang ook niets anders gedaan dan werken. werken tijdens mijn baan in loondienst en ‘s avonds en in het weekend aan mijn bedrijf. Mijn sociaal leven was er niet meer. Maar als je het echt graag wilt, houdt niets je tegen.

Wat staat er op je bucketlist?
Een boek schrijven met daarin mijn persoonlijke tips.

Waar word jij echt gelukkig van?
Van heel veel dingen eigenlijk. Kleine dingen als vers gezette koffie, leuke reacties op mijn blog, nieuwe mensen ontmoeten, sporten, avond relaxen.

 

Wil je meer weten over Marjan, haar werk, blogs en vlogs bezoek dan haar site of volg haar op Instagram.

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Geef een reactie