Coffeebar Maurice Antwerpen

|Leuke plekjes|Ontdekken

 

img_3813Coffeebar Maurice. Al veel over gelezen en mooie foto’s van gezien. Nieuwsgierig dat ik was vertrok ik naar Antwerpen om o.a. dit bijzondere plekje te spotten.
Coffeebar Maurice is vernoemd naar de opa van oprichtster Veronique Leysen. Ze begon met een knitwear label geïnspireerd naar opa Maurice. Nu is het uitgegroeid tot Maurice Coffee and Knitwear. Telkens met opa Maurice als gezicht en muze. En dat is te merken verschillende foto’s van hem zijn terug te vinden in het interieur.

img_3810-2Sfeer/interieur

Als je bij maurice binnenkomt voel je gelijk een huiselijke en authentieke sfeer. Met oog voor detail, presentatie en afwerking. De vintage meubeltjes passen leuk bij dit bijzondere plekje. Er zijn grote tafels waar mensen samen aan zitten, maar ook rustige plekjes bij het raam. en natuurlijk is er ook een gezellige zithoek. Die zeker geschikt is om met je vriendinnen gezellig bij te kletsen!

img_2571

Eten/Drinken

Ik bestelde voor mezelf een thee. In dit geval is het jammer dat ik geen koffie drink 🙁 Tijdens het wachten zag ik ware kunstwerkjes voorbij komen. (koffie met hartjes of met een takje in het schuim gemaakt)Er zijn hier refills net als in New Yorkse coffeebars en je kunt er genieten van huisgemaakte taarten, koeken en bagels ( maar ook voor een ontbijt of lunch/brunch kun je hier terecht)

img_3824-2Extra’s

Je zou bijna vergeten dat er ook gebreid kan worden. Er worden breiworkshops gegeven. En in een gedeelte van Maurice coffeebar zie je knitwear stukken uitgestald staan. Deze stuks worden door de Maurice oma’s gebreid in België. De hippe modellen zijn geïnspireerd op het straatbeeld van New York.

img_3795Ik vond het een aanrader om te onthouden!

img_3817-2

Ook zin om een kijkje te nemen?

Openingstijden:

Ma t/m Vrijdag   8.00 tot 18.00
Zaterdag             10.00 tot 18.00
Zondag                 gesloten

Maurice Coffee
Schoenmarkt 35
2000 Antwerpen

Misschien vind je dit ook leuk

3 reacties

 • Beantwoorden
  Martine van de Velde
  23 november 2016 om 17:40

  Hier moet ik heen! Al is het maar vanwege de handettering op de muur 😉

 • Beantwoorden
  Jing
  23 januari 2017 om 20:56

  Looks like indeed a very nice place to drink some coffee 😛

  • Beantwoorden
   Sylvia
   23 januari 2017 om 21:18

   Thanks, it really is!!

  Geef een reactie