8 Redenen waarom slapen zo belangrijk is!

|happy mind|Happy simple life

Slapen het is belangrijk! Ik weet het, en toch lig ik telkens weer (te) laat op bed. Deze slechte gewoonte van mij wil ik gaan aanpakken. Want van genoeg slapen wordt je niet alleen productiever, maar ook een stukje gezelliger en dat is wel zo prettig voor de mensen om je heen. Wil je meer redenen weten waarom genoeg slapen belangrijk is? Lees dan deze blogpost…

8 Redenen waarom slapen zo belangrijk voor je is:

Het zorgt ervoor dat je er jonger uitziet.
Tijdens je slaap word er een groeihormoon aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat je huid elastisch is, het houd de stofwisseling op gang en is goed voor je spieren. Bij te weinig slaap is de kans dat er fijne lijntjes in je gezichtshuid ontstaan groter. Rimpeltjes herstellen minder goed bij weinig nachtrust.

Als je genoeg slaapt kun je beter beslissingen nemen.
Met te weinig slaap is de kans groot dat je verkeerde keuzes maakt. Je pakt sneller een ongezonde snack, kan moeilijk van de bank af komen om te gaan sporten en je kan sneller in de verleiding komen om alcohol of drugs te gaan gebruiken.

Je blijft beter op gewicht en komt minder snel aan.
Na een slechte nachtrust, wordt er in het lichaam meer hongerhormoon aangemaakt. Zo kan het voor komen, dat je op meerdere momenten van de dag honger krijgt. Denk daarbij nog even aan het vorige punt en je zal meteen begrijpen hoe het komt dat weinig slaap kan leiden tot gewichtstoename.

Genoeg slapen verbeterd je humeur.
Als je goed uitgerust bent, ben je minder snel geïrriteerd en minder vatbaar voor angstige en depressieve gevoelens. Lekker slapen zorgt namelijk voor de aanmaak van verschillende soorten hormonen die je opgewekter maken. Je krijgt hierdoor meer energie.

Je verkleind de kans op ziektes.
Bij te weinig slaap is de kans groter op ziektes. Denk daarbij aan ziektes als: diabetes, obesitas en hart en vaatziekten.

Je kunt je beter focussen.
Genoeg slaap verbeterd je concentratie, aandacht en coördinatie. Je bent een stuk alerter. Als je goed uitgerust in de auto stapt, dan is de kans dat je een auto-ongeluk krijgt een stuk kleiner.

Je krijgt meer zin in seks.
Dat komt omdat je dan minder moe bent. laat die romantische avond maar komen!

Het is beter voor je IQ.
Uit onderzoek blijkt dat elk verloren uur slaap van de 7 a 8 uur die de meesten mensen nodig hebben, kan zorgen voor het verlies van één IQ punt.

Redenen genoeg dus, om eens op tijd naar bed te gaan.

Ik zeg: slaap lekker!

 

Houd m’n blog goed in de gaten binnenkort verschijnt er een blog met slaaptips. Zodat je nog makkelijker van je nachtrust kan gaan genieten!

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 reactie

 • Beantwoorden
  djennifersteur
  11 december 2017 om 00:10

  Hoi Sylvia:-)
  Zit ik hier ook weer veel te laat op m’n gemakje je Blog te lezen.
  En besef mij na 8 super tips over het waarom een goede nachtrust te genieten!
  En besef mij dat het alweer na twaalfen is geweest!!
  Alvast m’n goede voornemen voor 2018
  Het nastreven van een goede nachtrust!
  Want laten we eerlijk wezen met een voornemen pak ik er gelijk 8 aan;-)
  Bedankt,en truste namens mij.

 • Geef een reactie