Opruimen

In de winkel stond een boek Opgeruimd was de titel. Een titel die me ergens wel aansprak, omdat het op sommige plekken en met name op de zolder van mijn huis nogal een rommeltje is. Lees in deze blog: hoe ik geïnspireerd raakte om een opruimboek te kopen. 

Telkens beloof ik mezelf tijd vrij te maken om het eens op te gaan ruimen. Maar het ontbreekt me simpelweg aan tijd (want druk) en ik moet bekennen dat het me erg veel moeite kost om van dingen afstand te doen.
M’n moeder zei vroeger: ‘Wie wat bewaard die heeft wat en daar heeft ze gelijk in. In de loop der tijd heb ik inmiddels een hele zolder vol met spullen. En ik bewaar veel onder het mom: Dat komt wel weer een keer van pas.

Hoewel ik met sommige schatten die ik bewaard heb ineens heel erg blij kan zijn als ik ze terug vind: bijv.: een mooie Zwarte wollen Flaphoed, een damesstropdasje, en een jeans met flare pijpen YES!, besef ik toch dat ik een hoop heb waar ik niks meer mee doe.

Toen ik laatst in gesprek was met een klant, zei ze me dat we eigenlijk heel erg verwend zijn met zoveel spullen. Daar kon ze weleens gelijk in hebben dacht ik bij mezelf. Ze vertelde me dat ze het boek opgeruimd had gelezen. Ze was nu zo enthousiast dat ze alleen nog maar meer wilde gaan opruimen. (en ze vond het nog leuk ook!) M’n nieuwsgierigheid was gewekt. En uiteindelijk heb ik het boek gekocht.

Mijn bevindingen over het boek lees je bij reviews boeken, en bij Happy simple life vind je een verslag over hoe jij je garderobe op kan ruimen volgens de Marie Kondo methode.

Liefs,

Sylvia

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *