Café Helene

img_3197Pas geleden hoorde ik dat boven boekhandel Quist in Bergen op Zoom, café Helene is gevestigd. Een café is niet iets dat je verwacht in een boekhandel. Leuk idee, zo onderscheid je jezelf met je onderneming, niet onbelangrijk in deze tijd. Nieuwsgierig en verrast besloot ik om een kijkje te gaan nemen.

Sfeer en interieur

Boekhandel Quist bevind zich in een mooi historisch pand in Bergen op zoom. Als je binnenloopt in de boekhandel kijk je er je ogen uit. En zou je het liefst hier nog een tijdje rondsnuffelen. Maar daar was ik nu niet voor gekomen.

img_3183Ik liep de trap op naar boven en zag daar een kleine keuken staan midden tussen de kookboeken. In deze setting krijg je vanzelf zin om te gaan koken of één van de inspirerende boeken aan te schaffen.

img_3229
Bij binnenkomst voelde ik een warme en gastvrije sfeer, en was ik meteen op m’n gemak. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam. De vintage meubeltjes zorgen voor een knus en cosy gevoel en zijn een lust voor het oog. Ik bestelde een stuk wortel-walnoottaart met daarbij een muntthee. m’n zoontje nam ondertussen plaats in een vintage kinderstoel.

img_3211

Eten en drinken

Je kunt hier terecht voor koffie, thee, huisgemaakte taarten, koekjes, soepen, en sandwiches. ook een afthernoon tea behoort tot de mogelijkheden. Er word elke dag met liefde en plezier gekookt en gebakken. en dat proef je. Ik heb hier tot nu toe de lekkerste worteltaart ever gegeten!

img_3235De ingrediënten worden met zorg uitgekozen. Alles is vers van het seizoen en als het mogelijk is uit de buurt of ergens kleinschalig verbouwd. ( Er word gekozen voor een zo direct mogelijke handel, dat geld ook voor de coffee, thee en chocolade)

img_3233

img_3187-3
Van deze taart kwam dus mijn stukje wortel-walnoottaart. ziet dat er niet heerlijk uit?

Het eten is vegetarisch en veganistisch

extra’s

‘S middags is er de mogelijkheid om een afternoon tea te doen. leuk met vriendinnen of familie om lekker bij te kletsen en ondertussen te genieten van al het lekkers dat daar bij hoort.

img_3237Er zijn dagen dat er speciale activiteiten zijn een aantal bijzondere daarvan zijn: Brunch met livemuziek, Yoga tussen de boeken  (hoe speciaal wil je het hebben?)  Brei café, en Mama café.

18 oktober 2016 was Rens Kroes aanwezig voor haar Rens Kroes on the go tour. Bezoekers konden ‘s ochtends deelnemen aan een Kroes ontbijt en daarna Rens ontmoeten.

Redenen genoeg dus om eens een bezoekje te brengen aan Cafe Helene.

Café helene
Fortuinstraat 24
Bergen op zoom

telnr. 0164 240232

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *