In gesprek met de reislustige Amber van der zalm

Dit keer had ik een interview met de 23 jarige lerares Amber van der Zalm. Ze heeft een passie voor reizen en vind het leuk om nieuwe uitdagingen aan te gaan, dit is dan ook één van de redenen dat ze is gaan bloggen. Daarnaast is ze de oprichtster van Native Pieces, een label met handgemaakte interieuraccessoires. Maak ook kennis met amber en lees de nieuwe in gesprek met..

Wat is de reden dat je als lerares bent gaan werken?
Toen ik jong was wist ik al dat ik met kinderen wilde werken. Op de basisschool wilde ik altijd de juf of meester helpen met schriften nakijken en op het bord schrijven. Toen ik na de middelbare school mijn keuze moest maken, wist ik meteen dat ik de Pabo wilde doen.

Je werkt parttime op een basisschool en houdt van reizen. Je bent vast vaak tijdens schoolvakanties op reis of ga je ook weleens voor langere periodes weg?
Ik werk pas sinds 1 jaar als lerares. In dat jaar heb ik 3 reisjes gemaakt: Rome, Marrakech en Boedapest. Doordat ik parttime werk kan ik met mijn collega van dagen ruilen, zodat ik net iets langer op reis kan. Ideaal!

Was je als kind al avontuurlijk ingesteld? Waar komt die reislust vandaan?
Het reizen is er vanaf jong af aan met de paplepel ingegoten. mijn ouders hebben mij en mijn zusje toen al meegenomen op verre reizen naar o.a. : Thailand, Bali, Mexico en New York.

 

Reis je het liefst alleen of vaak samen?
Ik heb nog niet vaak alleen gereisd. Verder heb ik altijd met mijn gezin of vriend gereisd. Ik vind het leuk om die momenten met elkaar te delen, maar ik zou heel graag nog eens 3 maanden alleen op reis willen gaan zodat ik kan ervaren hoe het is om helemaal op jezelf aangewezen te zijn aan de andere kant van de wereld.

In welke stad verblijf je het liefst als je op citytrip bent?
Dat is een lastige keuze! De leukste stedentrips die ik heb gemaakt waren: New York, Marrakech en Budapest.

Wat mag er absoluut niet ontbreken in je koffer als je op reis gaat?
Een krultang. Dit geeft mijn haar net een extra touch op foto’s.

Welke drie reizen hebben tot nu toe de meeste indruk gemaakt en waarom?
Allereerst mijn solo-reis in Bali, die ik 3 jaar geleden heb gemaakt. Ik heb daar helaas na twee weken een scooterongeluk gehad, waarbij ik mijn rug, enkel en ribben heb gebroken. Ook was mijn long ingeklapt. Deze reis heeft veel impact gehad op mijn leven en nog steeds, doordat ik er chronische pijn in mijn rug aan heb overgehouden.

Daarnaast hebben mijn reizen door Thailand heel veel indruk op mij gemaakt. Ik bezocht dit land voor het eerst op mijn 13e met mijn gezin. dit was mijn eerste vakantie in Azië en dat vond ik ontzettend gaaf! Later zijn we met elkaar nog 4 x terug geweest. Thailand voelt nu bijna als thuiskomen!

Tot slot heeft mijn Citytrip in Marrakech veel indruk gemaakt. Ik had niet verwacht om  na 3 uurtjes vliegen in een compleet andere wereld aan te komen. Overal waar ik liep moest ik een foto maken. Ik ben helemaal weg van alle tegeltjes en mozaïek.

Wat koop je het liefst als souvenir voor thuis?
Om eerlijk te zijn koop ik eigenlijk nooit typische souvenirtjes. Ik hou wel heel erg van sieraden, dus ik koop altijd wel een mooi zilver ringetje, kettinkje of wat leuke schelpenarmbandjes. Vooral in Bali ben ik helemaal los gegaan met al het goedkope zilver!

Heb je nog tips voor mensen die net als jij meer van de wereld willen zien?
Zeker. Hou goed websites met mooie vliegdeals in de gaten, zoals skyscanner. Indien je geen groot budget hebt, verdiep je dan in goedkopere landen. Budapest en Marrakech zijn bijvoorbeeld best goedkoop voor Nederlanders! Kijk ook of je met je werk/studie kunt regelen of je in het laagseizoen vrij kan krijgen. Helaas kan ik dat niet, omdat ik in het onderwijs vast zit aan de kindervakanties 🙁

Ik las dat je native pieces hebt opgericht: Een label met handgemaakte interieur accessoires. Jij bent ook creatief! Hoe kwam je op het idee van Native pieces? En waar haal je de inspiratie vandaan?
Als kind tekende ik al heel graag. mijn moeder kan goed tekenen en toen zij een jaar geleden daar weer mee begon, werd ik ook weer enthousiast. we zijn toen samen aan de keukentafel gaan zitten en deden ideeën op via Pinterest. Verder haal ik ook inspiratie uit mijn reizen. Voor mijn mandala’s heb ik bijvoorbeeld inspiratie opgedaan in Marrakech en Thailand.

Tot slot waar word jij heel blij van?
Van mijn leerlingen, familie en vrienden. Maar ook van interieur! Mijn vriend en ik zijn op dit moment druk op zoek naar ons eerste droomhuis samen. Ik kan niet wachten om mijn eerste huis straks te gaan inrichten!

Wil je meer van Amber zien ga dan naar haar site of volg haar op Instagram. Of klik hier voor Native Pieces als je meer van de interieuraccessoires van Amber wil zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *