Twee zussen die doen waar ze blij van worden, interview met Debbie van PUURZ-IN

Terwijl ze elkaar vroeger als zus wel eens in de haren vlogen, hebben de zussen Wendy en Debbie nu meer dan een fijne band met elkaar. De creativiteit is ze met de paplepel ingegoten. Hun onderneming PUURZ-IN is dan ook een logisch gevolg van de wens om samen iets creatiefs op te zetten. Op een prachtige boerderij geven Wendy en Debbie creatieve workshops waar je onder het genot van iets lekkers de mooiste items kan creëren. Daar wilde ik meer over weten. Tijd voor een interview!

Voor wie jullie nog niet kent, wie zijn jullie en wat doen jullie?
Wij zijn Wendy en Debbie, zussen en maatjes. Wendy is (43), getrouwd met Peter en moeder van Bregje (12), Jelte (10) en Renske (7) en runt samen met Peter een boerenbedrijf. Ik zelf, Debbie (42) woon samen met vriend Ronald en dochter Aukje en ben 3 dagen in de week werkzaam bij een groot kledingwarenhuis als Visual Merchandiser. Naast het werk op de boerderij en het werken als Visual Merchandiser is het idee voor PUURZ-IN ontstaan.

Hoe is het idee voor PUURZ-IN ontstaan?
Wij hadden al jaren het idee om samen iets creatiefs te gaan doen. Na het bouwen van een nieuw woonhuis voor Wendy en haar gezin kwam er op de boerderij een tijdelijke woonruimte vrij. Hierdoor is het balletje voor  PUURZ-IN snel gaan rollen en konden we een langgekoesterde wens in vervulling laten gaan.

De onderneming staat nog in de kinderschoenen maar vanaf Mei 2019 zijn we gestart met het geven van workshops en babyshowers. We hebben voor een bevriend koppel de look & feel verzorgt voor hun bruiloft die ze hier op de boerderij vierden en stonden laatst op een fair. Het is leuk om te merken dat onze producten goed beginnen te verkopen.

Ons motto: “We willen vooral dat doen waar we blij van worden!”

Wat is jullie missie?
We werken graag met natuurlijke materialen en willen echt mooie items maken. Natuurlijk hoort daar vers bereid lekkers bij. We bezitten een prachtige locatie die we hebben aangekleed met de vele schatten die we op de boerenzolder gevonden hebben. Onze kernwoorden zijn dan ook puur, eenvoud, basic en natuurlijk.

Mijn passie ligt bij de creatieve kant, ik wil het liefst de hele dag creatief bezig zijn, mooie dingen maken, en het allerleukste is wanneer ik opdracht krijg met een persoonlijk tintje. Ik vind het super wanneer blijkt dat mensen enthousiast worden van onze items.

Wendy vindt haar voldoening op dit moment in het ontvangen van de gasten en ze de mogelijkheid te geven om mee te genieten van het heerlijke boerenleven in de schuur of in de zomer buiten in de tuin. Ze maakt allerlei verse lekkernijen, zoveel mogelijk uit eigen moestuin of van het land. “Wat de tuin schaft” is haar domein.

Dit hoopt ze in de toekomst verder uit te bouwen in de vorm van een maatschappelijke tak. Te denken valt dan aan een aanbod creëren met betrekking tot dagbesteding/arbeidstoeleiding of re-integratie. De plannen hiervoor beginnen steeds meer vorm te krijgen maar hebben nog wel specifieke aandacht nodig in de uiteindelijke realisatie.

Wat is het mooiste compliment dat je van één van deelnemers van jullie workshop hebt gekregen?
Eigenlijk krijgen wij iedere workshop te horen dat het hier zo prettig aanvoelt, heel relaxed, warm en huiselijk. Deze locatie is echt een heel fijn plekje!

Onlangs mochten we 2 identieke regenbogen maken voor twee vriendinnen. Het was een geschenk voor één van de twee. De reactie hierop was zo mooi en dankbaar, dat was geweldig!

Hoe ziet een dagdeel of avond er ongeveer uit als jullie aan de slag zijn voor PUURZ-IN?
We werken vooraf veel los van elkaar. Dit is nu eenmaal het handigste in combinatie met onze overige activiteiten. Ik werk de workshops meestal thuis uit. Wendy verzorgt de ruimte en alles m.b.t. het eten.

We zeggen wel eens: Debbie is chef creative en Wendy chef food. Mooie combi!

Jullie staan in het zussenboek van het lifestylemerk Zusss. Als zussen hebben jullie namelijk
een hele bijzondere band. Is het een voordeel dat jullie zussen zijn om samen PUURZ-IN te runnen? of heeft het ook nadelen?
Tot nu toe is het echt heel leuk samen en natuurlijk hebben we ook wel eens woorden of een meningsverschil en lopen de interesses niet altijd helemaal synchroon maar we zijn wel allebei van open kaart spelen. We geven ook duidelijk aan wat we wel en niet willen. Uiteindelijk zijn we boven alles in eerste plaats zussen en dat heeft voorrang op alles!

Waar halen jullie zelf inspiratie vandaan?
Onze inspiratie halen we vooral uit de natuur, Pinterest en Instagram. Maar ook zelf helemaal blanco aan iets beginnen en tot iets moois komen werkt goed. Ik merk nu ik zelf vaker tijd maak om creatief bezig te zijn daar nóg meer creativiteit van komt. Heerlijk!

Waar worden jullie echt gelukkig van?
Van onze gezinnen en familie. Dat staat op nr 1! Zonder twijfel.

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

    1. Dank je wel graag gedaan! Ik vond het super dat ik je mocht interviewen. Ga vooral zo door met jullie mooie onderneming!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *