Review van Babe, you got this

|Ontdekken|Reviews boeken

Ja, ook ik heb het inspirerende boek van Babe, you got this gelezen. Ik kocht het als cadeautje voor mezelf. Een heel leuk cadeautje kan ik wel zeggen! En voor wie er nieuwsgierig is geworden naar het boek, ik heb het inmiddels uit en heb voor jullie een review gemaakt.

Als je goed om je heen kijkt zie je ze steeds vaker, vrouwen die op jonge leeftijd al heel veel succes hebben. ze hebben een droombaan, een eigen bedrijf, een leuke partner en een goed gevuld sociaal leven. En dat word vervolgens weer enthousiast gedeeld op social media. Ik vraag me dan soms af: Hoe doen die vrouwen dat? Wat is hun geheim? Emile Sobels (de oprichter van Hashtag workmode) en Martje Haverkamp (Zelf aan het begin van haar carrière) hadden ook vragen hierover. Ze sloegen de handen in één en interviewden 23 girlbosses. Het resultaat is dit boek geworden.

Ik heb een aantal highlights van tips uit het boek even voor je op een rij gezet, zodat ook jij hier misschien al wat inspiratie uit kan halen:

Laat je vooral niet onzeker maken door wat je op social media voorbij ziet komen.
Ook jij ziet ze vast vaak voorbij komen,: perfecte plaatjes en succes verhalen op social media. Ik kan me zo voorstellen dat je een zekere druk voelt om te presteren en het gevoel krijgt te vervagen bij al het moois dat je ziet. Dat gevoel heb ik zelf ook wel eens. Als ik op zoek ben naar inspiratie voor m’n blog zie ik: foto’s van modellen, fitgirls, vakanties in droomoorden aan de andere kant van de wereld, foodfoto’s waarbij het eten er zo smakelijk uitziet dat het lijkt of ik de smaak al kan proeven!

Houd wel met het volgende rekening:

  • Realiseer je goed dat Facebook en Instagram niet altijd het ware leven laat zien maar vaak een gefilterde versie daarvan. Foto’s zijn vaak bewerkt of gemaakt met speciale belichting.
  • Meestal zijn alleen de mooie foto’s en goede berichten zichtbaar.
  • Probeer jezelf niet te veel te vergelijken. Jij bent jij, je eigen unieke persoon.
  • focus je op bezigheden die jij leuk vind en waarbij jij je goed voelt. En ja, dat kan iets anders zijn als waar een ander blij van wordt.
  • Schenk meer aandacht aan de dingen waar je zelf mee bezig bent en je zal merken dat het je rust geeft en dat je daardoor beter in staat zal zijn die perfecte beelden op social media te relativeren.
  • Laat je alleen inspireren.

Het is belangrijk dat je in jezelf geloofd
Dan doen anderen dat ook. Kijk niet alleen naar wat je kunt en hebt gedaan maar ook naar wat je wilt gaan doen in de toekomst. Laat dat zien en merken en wees daarin niet te bescheiden. Zo weten mensen waarvoor jij in bent en waarvoor ze jou zouden kunnen benaderen.

Ga dat gesprek dus aan met de ander en ontdek wat jullie gemeen hebben. Misschien kun je samenwerken of elkaar op kansen wijzen. durf ideeën te delen en neem eens wat vaker initiatief.

Waar je ook voor kiest, bijna niets is definitief.
Als je een nieuwe baan of richting kiest, weet je nooit van te voren of dit jou droombaan is. Daar kom je vaak alleen achter door het gewoon te gaan doen. Geef jezelf de tijd en de vrijheid om flexibel te zijn zodat je op je gemak kan ontdekken of het wat is. En wees niet bang om te kiezen.

Beslissingen nemen
Niet mijn sterkste punt kan ik wel zeggen. Hierbij is het vooral belangrijk dat je wel naar de adviezen van anderen luistert maar zelf uiteindelijk beslist welk pad dat je gaat bewandelen. Probeer niet te lang na te blijven denken over verkeerde keuzes. vaak zijn deze toch niet meer terug te draaien. En ook van een verkeerde keuze kun je leren.

Probeer geld te verdienen, als je alleen doet waar je gelukkig van word, kun je er nog niet van eten.

  • Soms moet je eerst investeren of zelf voor niets werken voordat je echt geld kan gaan verdienen.
  • Ben jij zelfstandig ondernemer, Zet dan alles op een rijtje en kijk goed naar wat jij nodig hebt om van te kunnen leven en bepaal zo je uurtarief.
  • Ben je bezig met onderhandelingen over geld probeer dan altijd iets hoger in te zetten.
  • Als je met je ondernemersplan aan de slag wilt gaan dan is het handig dat je zolang er nog niets binnen komt, een bijbaantje neemt, of wat spaargeld achter de hand hebt om je vaste lasten te betalen.

Vergeet je privé leven niet!
De meeste vrouwen vinden het belangrijk om naast hun carrière ook tijd te besteden aan hun privé leven. Als je kiest voor een carrière dan heb je vaak minder tijd met vrienden en familie. Houd echter wel in gedachten dat het niet alleen hard werken is voor een carriere maar dat er ook geïnvesteerd zal moeten worden in je vriendschappen en familiebanden wil je die goed onderhouden.

Reflecteren
Sta even stil en neem eens de tijd om het leven dat je leidt onder de loep te nemen. Vraag jezelf af hoe je je voelt op dit moment? Lig je nog op schema? Of is het beter om een andere richting te kiezen? Blijf niet te lang hangen in spijtgevoelens en richt je op de toekomst en nieuwe uitdagingen die op dit moment bereikbaar zijn.

 

Conclusie: review: Babe, you got this
Ik vond het een heel inspirerend boek. Een aantal tips zijn voor mij heel waardevol en zou ik gelijk in de praktijk kunnen brengen. Het onderwerp interesseerde me waardoor ik het boek snel uit had gelezen. In het boek zijn 23 inspirerende girlbosses geïnterviewd. Het leuke was dat ze zo divers waren qua type. Elke girlboss had op haar vakgebied  handige tips maar ook de misstappen werden besproken. Daar kunnen we tenslotte ook van leren!!

Verder is er informatie te vinden over: netwerken, wat je moet doen bij tegenwind, hoe je omgaat met kritiek, over administratie en sparen. Natuurlijk staat er nog veel meer in dit boek. Maar ik zou zeggen ga het halen!. Ik ben nieuwsgierig wat jij er van vindt.

Één klein minpuntje dat ik af en toe goed moest opletten over welke vrouw het in het verhaal ging. Dat werd regelmatig in snel tempo afgewisseld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Geef een reactie