Zangduo RoMi Cage maakt indruk met liedjes op maat

Mensen raken met de klanken van hun muziek is het liefste dat Romy en Michael doen. Ze speelden regelmatig op bruiloften, bedrijfsevents en herdenkingen totdat de Corona crisis uit brak. Wat doe je dan? Ze kregen een geweldig idee. ‘Order a song’ ontstond. Voor deze blog  mocht ik Romy van RoMi Cage interviewen. We hebben het o.a. over: liefde voor muziek, omgaan met emoties als je een gevoelig nummer ten gehore brengt, bijzondere locaties en liedjes op maat.

Voor wie jullie nog niet kent, wie zijn jullie en wat doen jullie?
Wij zijn Romy en Michaël Coomans, een schrijvers duo en getrouwd stel. We zijn de drijvende kracht achter Lace en RoMi Cage. Onder de naam Lace brengen we hoofdzakelijk akoestische covers, onder de naam RoMi brengen we eigen werk uit en dat is zeker niet alleen akoestisch.

Hoe is Lace ontstaan?
in 2008 alweer! we werden eigenlijk letterlijk als duo gevormd. Een horecalocatie zocht een akoestisch duo en heeft ons benaderd of we samen eens een avondje muziek wilde maken in zijn restaurant. Dat beviel zo goed dat we die zelfde avond nog een naam verzonnen. De rest is history 🙂

Wat is jullie missie?
Iedere dag vullen met wat je het liefste doet. In ons geval is dat muziek maken. Dan voel je je altijd vrij. Life is short, use the time wisely!

Is het niet moeilijk om je emoties de baas te blijven tijdens het brengen van een gevoelige song?
Dat hangt vooral af van de setting. Huwelijksceremonie of uitvaarten zijn intense momenten en dan voel je de emotie extra. We spelen al heel wat jaartjes dus we hebben wel een modus gevonden om daar goed mee om te gaan. Maar eerlijk gezegd, nu ik moeder ben moet ik soms wel een extra keertje slikken 🙂

Één van jullie nieuwe ideeën is: ‘Order a song’. Kun je me hier iets meer over vertellen?
‘Order a song’ is een concept wat eigenlijk al een tijde bij ons op de plank lag maar wat nu tot bloei is gekomen door de Corona Crisis. Die gekke crisis heeft niet echt veel voordelen, maar dit was er dan misschien eentje van.. Onze agenda was in een klap leeg gevaagd en waarschijnlijk nog wel een hele tijd. Dus bedachten we dat we vanuit huis mensen blij wilde maken met muziek.

Bij ‘order a song’ kunnen mensen een akoestische bewerking van een bestaand liedje aanvragen of een compleet liedje op maat laten schrijven. Om bijvoorbeeld iemand te bedanken, te verrassen of een hart onder de riem te steken. We nemen alles op in onze homestudio en maken er, indien gewenst, ook een video met persoonlijke boodschap bij. Zo heb je een super origineel, blijvend, muzikaal cadeau.

Hoe reageert iemand die voor het eerst het liedje hoort dat jullie op maat hebben geschreven?
Mensen reageren uitbundiger bij een op maat geschreven liedje. Ze zijn verbaast over dat je in 2,5 minuut iemands leven kan samenvatten. Soms krijg je iemand huilend aan de telefoon.

Waar halen jullie de inspiratie vandaan om jullie eigen songs te schrijven?
Het leven, alles wat ons beweegt, wat we meemaken of waar we een mening over hebben. Heel breed dus. Verbindende factuur is dat het iets met ons moet doen.

Wat is het mooiste compliment dat jullie hebben ontvangen na een optreden?
Een complete zaal met 150 mensen die letterlijk één voor één handje kwamen schudden en je kwamen vertellen hoe ze geraakt zijn door de muziek. Dit betrof een herinneringsbijeenkomst. Het was zwaar maar magisch.

Door de diversiteit van het soort optredens komen jullie op verschillende locaties om te spelen. Wat zijn voor jullie de meest bijzondere locaties waar je hebt opgetreden?
Al een aantal jaar op rij mogen we met de feestdagen (kerst t/m oud en nieuw) spelen bij een van de meest luxe hotels in Zermatt, Zwitserland. Een plekje waar we normaal niet zo snel zouden komen. Overdag kunnen we daar skiën, avonds verzorgen we de muziek bij het diner. Vakantie gevoel en werk in een 🙂

We hebben in het voorprogramma mogen staan van Bløf en Paul Carrack in toffe zalen als De Oosterpoort te Groningen en Nazomerfestival te Middelburg. We mochten huwelijken omlijsten op Bonaire, Ibiza, Spanje en Frankrijk en hebben in de legendarische club ‘The Mint’ gestaan in Los Angeles.

Staat er nog iets op jullie bucketlist?
Een theatertour met eigen muziek

Waar worden jullie echt gelukkig van?
Ons lieve dochtertje Ivy (nu 15 maanden), vrijheid door te leven van onze passie muziek, roadtrippen door Californië en uit eten gaan.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de muziek van RoMi Cage? Om alvast een beetje sfeer te proeven. Hier vind je de romantische video van het nummer: ‘Somewhere near you’.

Wil je meer van Lace of RoMi Cage weten of een lied op maat laten maken? klik dan hier.

Je vind op deze pagina voorbeelden van op maat gemaakte liedjes. Mijn persoonlijke favoriet is: ‘Jij viert het leven‘.

Ben je nieuwsgierig naar het dagelijkse leven van Romy en Michael? volg ze dan op Instagram.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *