Lifestyle en Fashion pop-up boutique Vrijdag in Antwerpen

Op Instagram ontdekte ik pop-up Boutique VRIJDAG. Omdat de stijl van de boutique me erg aansprak besloot ik dat ik de eerst volgende keer dat ik naar Antwerpen zou gaan, absoluut een bezoekje moest brengen aan VRIJDAG. En dat bezoekje was het meer dan waard. Ik sprak eigenaresse Anne Karijn en besloot als bonus meteen een mini interview toe te voegen aan deze blog. Nieuwsgierig? lees dan snel verder…

Vorige week zondag was ik in Antwerpen en één van mijn missies was om naar VRIJDAG te gaan. En ik moet toegeven, een winkel die vernoemd is naar zo’n dag dat iedereen vrolijk is en vol verwachting, wekt enige nieuwsgierigheid bij me op. 

VRIJDAG is een Fashion en Lifestyle pop-up boutique die gespecialiseerd is in Slowproducts. De meeste van de artikelen zijn handgemaakt en eerlijk geproduceerd. En dat is mooi! Eigenaresse Anne Karijn heeft ambitieuze plannen met VRIJDAG, daar lees je straks meer over in het interview.

Na even zoeken vond ik de winkel aan de Lombardenvest 40. Toen ik door de ruit naar binnen keek, kreeg ik meteen zin om binnen te stappen en dat deed ik dus ook.

Ik zag o.a. cosy gebreide vesten, ( van die fijne, waar je zo lekker in kan wegkruipen op een frisse dag), mooi beschilderde bordjes, theepotten, papieren slingers, verzorgingsproducten, prachtig servies, houten en bamboe producten en gebreide knuffeltjes. Qua stijl was alles mooi op elkaar afgestemd. Veel naturel tinten waren terug te vinden in het assortiment.

Maar dat was niet het enige dat me op viel in deze boutique. Mijn aandacht werd ook getrokken naar de zelfgemaakte posters en kaarten van Anne Karijn. En niet te vergeten naar de industriële werkbank die als toonbank gebruikt werd. Ik hou ervan!


Doosje om mobiele telefoons in te bewaren.


En dan nu het mini interview met Anne Karijn:

Waar komt jou liefde voor lifestyle en Fashion vandaan?
Dat zat er altijd al in. Ook door mijn creatieve moeder die mij opvoedde met een grote liefde voor ambacht, handwerk en kunst.

Hoe kwam je op het idee om een winkel als VRIJDAG te beginnen?
Eerst had ik een boutique in Zutphen. Waar ik fashion verkocht en een klein gedeelte woonaccessoires. In Zutphen had ik beperkte ruimte en begon ik te verlangen naar meer mogelijkheden.

We kwamen al jaren vaak in Antwerpen en ik werd verliefd op ‘t Stad. We gingen op zoek naar een geschikte locatie waar ik al mijn dromen tot een mix kon verwezelijken. En dat wordt VRIJDAG. Maar voor het zover is, nu dus nog deze fijne pop-up.

Wat is jouw missie met VRIJDAG?
Een plek creëren waar mensen met oog voor verfijning graag komen slapen, shoppen en een koffietje drinken. Uiteraard met taart erbij, want er is altijd wel iets om te vieren; toch?! 

Er worden twee appartementen voor 2 personen gemaakt en één voor 4 personen. Een appartement heeft een eigen balkon, keuken, woonkamer, slaapkamer en badkamer.

Waarom kies jij vooral voor duurzame merken en producten?
Omdat we gelukkig met z’n allen steeds meer bewust worden van alle milieuaspecten in onze samenleving. Ik zie het als mijn plicht, maar ook zeker verlangen om daar positief aan bij te dragen. Daarnaast voelt, en smaakt alles wat duurzaam is veel fijner en het is ook veel mooier om naar te kijken.

Waarom wilde je graag een lofthotel toevoegen aan VRIJDAG?
Omdat ik hou van inrichten en sfeer creëren. Ik wil graag een totaalbeleving neerzetten. Stel je eens voor: Slapen in een heerlijk fris opgemaakt bed met linnen beddengoed, een koffietje drinken op je balkon of al schommelend in je hangstoel met uitzicht op de Vrijdagmarkt. Een kunstwerkje kopen in onze winkel of die ene geborduurde kaftan..

Waar wordt jij zelf heel gelukkig van?
Van alles waar we het net over hadden , mijn dierbaren, de natuur, kunst en muziek.

 

VRIJDAG
Lombardenvest 40, Antwerpen.

Voorjaar/Zomer (ongeveer mei/juni) is het nieuwe adres: Vrijdagmarkt 18 

Wil jij meer weten over VRIJDAG? klik dan hier. Je kunt VRIJDAG ook volgen via Instagram.

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *