Interview met Flatlay Expert Nicole den Harder

Sfeervolle foto’s die van bovenaf gefotografeerd zijn, ik kan daar echt van genieten. Toen ik naar dit soort mooie foto’s op zoek was, kwam ik al snel bij het Instagramaccount van Nicole terecht. Zij maakt prachtige flatlays en is hierin echt een queen. Het leuke is, jij kan dit zelf ook leren. Nicole deelt in dit interview alvast 3 van haar waardevolle tips en natuurlijk nog veel meer.

Voor wie jou nog niet kent, wie ben je en wat doe je?
Ik ben Nicole den Harder, 36 jaar oud en ik woon in Roosendaal met mijn kids Jason & Liz en onze katten Bailey en Dex.

Ik fotografeer al zeker 15 jaar, maar heb mij gespecialiseerd in flatlays en product fotografie. Daarnaast ben ik content creator, kun je me wakker maken voor Ben & Jerry’s en biefstuk van de Argentijn. Op Instagram kun je me vinden als miss_nicoles_diary_

Hoe is jouw liefde voor Flatlay fotografie ontstaan?
Ik ben op Instagram eigenlijk begonnen als wannabe influencer. Niet wetende dat dit me eigenlijk nergens zou brengen en ik geen idee had welke content ik wilde gaan maken. Ik begon grote namen als Ana Johnson en Margusha te volgen en raakte betoverd door foto’s van bovenaf genomen die blijkbaar flatlays werden genoemd. Dat wilde ik ook kunnen! Daarnaast zag ik het voordeel van thuis kunnen fotograferen, op elke tijd van de dag, gewoon wanneer ik er zin in had. Geen model meer nodig en mijn kinderen hoefden niet steeds meer te poseren.

Foto van Nicole den Harder

Kun je 3 tips geven die belangrijk zijn om een goede flatlay foto te kunnen maken?
Begin met het zoeken naar inspiratie op Pinterest en Instagram en maak een moodboard van alles wat je mooi vindt. Begin dan vooral met het heel goed te bekijken van die foto’s en probeer er eens eentje na te maken. En geen stress, oefening baart kunst en dit lukt nooit in één keer!

Mijn tweede tip is het aanschaffen van een aantal goede achtergronden, dit kun je doen bij AliExpress, maar ook bij een bedrijf als Create&Co. Met een mooie achtergrond is je basis in ieder geval goed.

Als laatste de tip om de ruimte die je gebruikt voor je flatlay niet te groot te maken. Maximaal 50 x 50 cm. Uiteraard kan het wel groter, maar dan maak je het voor jezelf wel lastiger! Objecten die je kiest mogen elkaar wel overlappen, maar tussen sommige objecten moet juist wat ruimte overblijven om eenheid en rust in je foto te krijgen.

Waar haal jij zelf inspiratie vandaan?
Voornamelijk Oost-Europese accounts, waar er een aantal mega getalenteerde dames flatlays zijn gaan maken. Voorbeeld: Anna Olejarz (sileceinsideme) en Gabriela (gabs.in.the.city). Daarnaast kijk ik heel veel op Pinterest en maak ik moodboards van wat me aanspreekt.

Wat is jouw favoriete seizoen om flatlay foto’s te maken?
Oeh lastig, herfst en kerst zijn beide zo mooi! Maar dan ga ik toch voor de herfst. Vanwege de kleuren, materialen en spulletjes uit de natuur die je kunt gebruiken.

Wat maakt jou echt gelukkig?
Zien dat mijn kinderen nog vrolijk kunnen zijn en van het leven kunnen genieten, ondanks alles wat we hebben meegemaakt. Ik kan ook enorm gelukkig worden van een heerlijke dag thuis. Alleen wij drie, waarbij we de hele dag in pyjama blijven, hutten bouwen en ‘s avonds “feest eten” als diner eten, ofwel toastjes met smeersels en allerlei hapjes. Daarna slapen de kids in de zelfgemaakte hut. Dat is voor mij geluk.

Wil jij een online cursus flatlay fotografie doen? Of ben jij een vrouwelijke ondernemer die extra hulp kan gebruiken voor het maken van professionele foto’s of een inspirerende feed? Klik dan hier 

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *