Hotspot Wasbar in Antwerpen

Dat je een wasje draaien prima kunt combineren met een heerlijk ontbijt, lunch of  taart eten, dat bewijst Wasbar. Wassen was nog nooit zo leuk! In deze bijzondere bar ben ik al vaker geweest. En omdat ik zo enthousiast ben, wil ik dit adresje graag met jullie delen. Wat Wasbar zo leuk en bijzonder maakt? Lees het in deze blog.

In Antwerpen ontdekte ik deze leuke bar voor het eerst. Wasbar heeft een geweldig leuk interieur. Hier wordt Instagramable eten en drinken geserveerd, dat heerlijk smaakt en je kan hier nog wassen ook! Als ik in Antwerpen zou wonen (leuke gedachte trouwens 🙂 ) en niet in het bezit zou zijn van een wasmachine, dan zou ik hier naar toe gaan om te wassen.

Hoe is wasbar begonnen?

Dries en Yuri openden op 4 oktober 2012 de eerste Wasbar in Gent. Door dit grote succes zijn er meerdere vestigingen bij gekomen. In Antwerpen is in 2013 Wasbar geopend. Antwerpen heeft 3 vestigingen. Ik bezocht dit keer Melkmarkt 17


Foto van Wasbar. Hier zie je één van de heerlijke bagelburgers.

Wat kun je hier doen?

Als je bij wasbar binnen komt dan kom je hier meestal om één van deze 3 redenen:

 1. Je komt binnen om de was te doen.
 2. Je komt binnen om een hapje te eten en/of drinken met of zonder leuk gezelschap (ben je alleen? dan kun je hier ook op je gemak lezen).
 3. Of een combinatie van beiden.

Naast dat er hier Bagels verkrijgbaar zijn, is er ook de mogelijkheid om iets zoets te kiezen.

Sfeer/interieur

Als je bij wasbar binnen loopt voel je gelijk een ontspannen sfeer. Je ziet mensen genieten van iets lekkers dat ze zojuist van de menukaart besteld hebben, vriendinnen bijkletsen en een enkeling is lekker aan het lezen terwijl de was aan het draaien is. Het personeel is vriendelijk en dat ervaar ik zelf altijd als een groot pluspunt.

Het interieur spreekt me erg aan. De pastelkleurige tegeltjesbar, leuke designbankjes en de pastelkleurige stoelen zijn een lust voor het oog. Verder zie je in het interieur oude boeken, plantjes en een retro strijkijzer terug als decoratie.

Wat natuurlijk absoluut niet mag ontbreken in het interieur van wasbar zijn de wasmachines en drogers. Deze zijn van het merk AEG. In plaats van nummers hebben de drogers een mannennaam en de wasmachines een vrouwennaam (dat klinkt wat gezelliger!). De wasmiddelen die gebruikt worden zijn van Ecover.


Hier zie je het Ecover wasmiddel op de plank boven de drogers staan.

Eten en drinken

Bij Wasbar kun je terecht voor een ontbijt, lunch of  zoete heerlijkheden zoals muffins of taart. De menukaart is uitgebreid. En terwijl ik aan een tafeltje heb plaats genomen zie ik de meest mooie borden met eten en drankjes voorbij komen.

Ik zal om je even een idee te geven wat je hier kan bestellen, dingen noemen:

 • Bagels
 • Bagelburgers
 • Salades
 • soep
 • Boterhammen
 • Diverse versgeperste sappen

Ontbijt hier eens met een Queen Elizabeth bagel, kies een Forrest Hunk burger als lunch of  kies je liever een salade of Wasbar boterham? Keuze genoeg.


foto van Wasbar. Hier zie je de Limonade framboos-munt.

Hier zie je de bagel Tomarella en de tomatensoep die ik bestelde.

Bijna al de gerechten worden bereid met huisgemaakte guacamole, tonijnsalade, linzensalade, vinaigrettes enz. Hiervoor wordt er uitsluitend gewerkt met verse producten. En dat proef je!

Handig om te weten

 • Maandag is het wasdag en betaal je 5 euro voor wassen en drogen. In plaats van het normale tarief (5euro voor wassen + 2,50 voor drogen).
 • Een waspas kun je bij de bar halen.
 • Ook boven kun je zitten aan de gezellige tafeltjes of gewoon je wasje draaien.
 • Heb je nog vragen over het wassen van kleding of het gebruikmaken van de wasmachines, vraag het aan het personeel. zij helpen je graag verder.

Duurzaam

Wat er duurzaam is bij Wasbar? De kleding wordt gewassen met ecologische wasmiddelen. Qua eten wordt er veel gewerkt met verse producten. Veel is huisgemaakt.

Als je geen wasmachine hebt. Kun je hier komen wassen. Als er meer mensen zouden zijn die geen wasmachine kopen, maar gebruik maken van een Wasbar dan zou dat een mooie stap naar een duurzamer leven kunnen zijn.

Wil je ook eens kennismaken met Wasbar? kom dan ook eens langs in één van de vestigingen.


Wasbar Melkmarkt 17

Meer info over Wasbar vind je hier.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *