In gespek met Ingrid, eigenaresse van B&B Villa Heidetuin

|Beleven|inspirerende mensen

Don en Ingrid zijn de trotse eigenaren van Bed and Breakfast: Villa Heidetuin gelegen aan de parel van de Brabantse Wal: Bergen op Zoom. Don is fotograaf van beroep en werkt als kok in de keuken. Ingrid heeft veel werkervaring in de hotelwereld opgedaan en is de grote motor achter Villa Heidetuin. Ik had een gesprek met Ingrid en was erg nieuwsgierig! Want, hoe is het nou eigenlijk om een Bed and Breakfast te hebben? antwoord op deze vraag en nog veel meer lees je in dit interview.

Wat is de reden dat jullie een B&B zijn begonnen?
Het kwam echt op ons pad, we waren niet eens aan het zoeken. Don moest dit pand fotograferen en kwam er zo mee thuis. Het was het juiste moment.

Wat was Villa Heidetuin oorspronkelijk toen jullie het kochten?
Deze negentiende eeuwse villa was ooit gebouwd voor de Vlaamse familie Ram en heeft daarna dienst gedaan als rusthuis en crisisopvang.

Wat is jullie missie met Villa Heidetuin?
Mensen het gevoel bezorgen wat wij ook zouden zoeken, rust, genieten, bijkomen van de hectiek.

Wat zijn de leuke kanten van een B&B runnen? en wat de minder leuke kanten?
Je ontmoet zoveel verschillende mensen, nooit het gevoel van werken. de mindere kant is eigenlijk alleen dat je altijd rekening moet houden met incheck dus niet ‘s avonds even op de fiets kan stappen als er nog iemand kan komen.

Was de verbouwing makkelijk? of kwam je veel verborgen gebreken tegen?
Verborgen gebreken gelukkig niet, verbouwing is in een goed half jaar gedaan, afgelopen driekwart jaar weer achter verbouwd voor gites en de suite.

Waarom hebben jullie voor een Franse stijl gekozen?
Omdat we ons daar prettig bij voelen, het geeft een gevoel van vakantie in eigen land!

Jij richt zelf de kamers, gites en suite in. Waar haal jij jou wooninspiratie vandaan? En waar shop je die?
Overal en nergens.. uiteraard Pinterest en woonbladen. Shoppen doe ik door het hele land, van oude deuren tot en met Action en Ikea.

Jullie hebben sinds kort gites gemaakt vlakbij de villa. Wat is het verschil tussen overnachten in een gite of een kamer?
Een kamer is zoals het woord het zegt: een slaapkamer met wel alle faciliteiten als badkamer toilet etc. Gite is het Franse woord voor huisje, een klein vakantiehuisje dus in ons geval voor 4 personen met aparte woonkamer, keuken, badkamer en twee slaapkamers.

Waardoor onderscheiden jullie jezelf als B&B?
Ons plekje, de Franse sfeer en door onszelf hopen we!

jullie wonen zelf met jullie gezin op één van de verdiepingen van de villa. Is jullie gezinsleven goed te combineren met het werken in de B&B?
Prima, de kinderen weten inmiddels niet beter. nogmaals het enige nadeel kan zijn dat de incheck kan komen tijdens het eten of als je eigenlijk nog even weg wilt of een feestje hebt.

Welk gerecht of lekkernij is jullie specialiteit?
Tjee, ik houd enorm van koken dus kan op veel los gaan maar houd van puur eten, pasta heerlijk! Don staat sinds we hier de eigenaren zijn dagelijks in de keuken, wat een verwennerij als hij weer met een mooi stukje vlees thuiskomt!

Als je kijkt naar tv-programma’s als: Ik vertrek, zou ik me voor kunnen stellen dat je het leuk zou vinden om een bed and breakfast te beginnen in het buitenland. (bijv in Frankrijk) Hebben jullie dat weleens overwogen?
Die behoefte heb ik zeker weleens gehad. Toen ik nog geen kinderen had. Bijna iedereen wel denk ik. Toch ben ik van mening  dat het beeld van een bed and breakfast beginnen in het buitenland in zo’n programma wel wat geromantiseerd word. Het is gewoon keihard werken!

Het lijkt allemaal zo mooi maar praktisch gezien ben ik blij dat wij dat niet gedaan hebben. Wat is het toch fijn als je je kinderen naar school brengt, je niet eerst een berg hoeft af te rijden en nog heel wat kilometers moet afleggen voordat je bij de school bent aangekomen. Hier in Nederland kun je duidelijk afspraken maken met de loodgieter. En weet je precies wanneer hij komt en wanneer de klus af is. dat is in sommige landen wel anders.

Wat is één van de leukste reacties die je van een gast hebt gekregen?
Zoveel, we genieten enorm van een gast die gewoon op het terras in de tuin op een loungestoel ligt te slapen/doezelen.. dat is toch genieten. Ook mooi dat een Engels stel hier komt met vrienden om oud en nieuw te vieren. zij wordt ten huwelijk gevraagd en een jaar later vieren ze het hier met een select groepje vanwege alles hier!

Waar worden jullie zelf gelukkig van?
Kleine momenten, juist als je bij elkaar bent en op eens voelt: wow wat een rijkdom!

 

Nieuwsgierig, hoe ik Villa Heidetuin ervaar? Lees dan mijn vorige blog  over dit leuke slaapplekje.

Wil je nog meer weten over Villa Heidetuin kijk dan op de site

 

Misschien vind je dit ook leuk

2 reacties

  • Beantwoorden
    Martine van de Velde
    8 oktober 2017 om 17:30

    Wat is het toch een geweldig leuke plek, Villa Heidetuin! Ik kom er ‘te weinig’. Misschien snel eens met jou daar een drankje doen!

  • Geef een reactie