Dit is waarom doelen stellen belangrijk is

Manifesteren kun je leren, als je maar lang genoeg met het universum connect dan komen jouw dromen uit. Dat klinkt mooi he! Maar het gaat niet altijd zo gemakkelijk als je denkt. Waarom is het belangrijk een doel voor ogen te hebben? En hoe vind je zo een doel?

Je kunt de mooiste affirmaties iedere dag tegen jezelf zeggen, Het draagt echt bij als je bepaalde doelen in je leven wilt halen maar door alleen te dromen en te wachten komt niet alles vanzelf naar je toe. Je moet duidelijk weten waar je naar toe wilt werken.

Als je echt iets wilt bereiken, dan moet je in de actiestand komen en niet stil blijven staan. Kom in beweging!

Als je een doel wilt kiezen waar moet je dan op letten?

Kies een doel dat je inspireert, motiveert en dat ervoor zorgt dat je plezier en geluk in je leven ervaart.

Waarom is het belangrijk om een doel voor ogen te hebben?

 • Een doel zorgt ervoor dat je leven eenvoudiger wordt.
 • Het geeft een soort houvast. Het geeft een richting waardoor je weet wat je echt wilt en wat je daarvoor moet doen.
 • Je durft meer doordat je door je doel als het waren vooruit wordt geduwd.
 • Het geeft je een voldaan gevoel als je steeds dichter bij het behalen van je doel komt. Je bent trots op dat je al zo ver gekomen bent en je zelfvertrouwen groeit.
 • Als het doel iets is waar jij een enorme passie voor voelt dan wil je hieraan blijven werken en is er weinig ruimte om dingen uit te stellen. Je wilt er zo snel mee aan de slag.

Hoe vind je zo’n doel?

Natuurlijk is dat voor iedereen verschillend. Iedereen heeft zijn eigen verlangens en dromen. Belangrijk is dat je leert te voelen waar jij echt blij van wordt. Waar ga jij van ‘aan’? Waar kun je ’s nachts voor wakker gemaakt worden? Je hebt vast wel een aantal doelen in gedachten. Maar waar het vaak fout gaat, is dat het ontbreekt aan de drive om het doel te kunnen behalen.

Op weg naar jouw doel.

Je kunt je natuurlijk proberen te richten op meerdere doelen. Frans leren spreken, in het buitenland willen wonen, een boek schrijven, minimalistisch leven, een HBO-opleiding volgen, een B&B in Frankrijk kopen en opknappen, of coach worden. Voor sommige mensen werkt het om een paar doelen uit hun lijstje te kiezen en alleen daarmee aan de slag te gaan. Maar voor de meesten mensen geldt focus op één ding. En dat is een lastige, vind ik zelf ook! Want er zijn heel veel dingen die een leuke uitdaging voor me zijn en op mijn must-do lijst staan. Dromen mag je hebben toch?

Toch krijg je meer rust in je hoofd als je maar één ding uitkiest en hier de volledige focus op legt. Kies bijvoorbeeld voor: goed de Franse taal kunnen spreken, zodat je makkelijk een gesprek aan kan gaan als je in je geliefde Frankrijk bent. De Franse taal goed kennen is ook een pre als je jouw andere doel de B&B in Frankrijk wilt realiseren. Je krijgt als je de taal spreekt nu eenmaal meer gedaan van de mensen die je in de toekomst nodig zal hebben in Frankrijk.

Kies dus het doel waarnaar je het meeste verlangt. Je hebt immers in deze wereld maar beperkte tijd, energie, geld en aandacht. Dus kies! (Daarna kun je altijd nog een doel toevoegen, maar je moet ergens beginnen).

Een voordeel van focussen en kiezen voor één doel is, dat het niet aanvoelt als een doel maar meer als een missie.

Een missie kan voelen alsof je:

 • Op avontuur gaat.
 • In verwachting bent van iets geweldigs dat je graag aan de wereld wil laten zien.
 • Ontzettend trots bent op wat je gaat doen.
 • Je jezelf uitdaagt.
 • Uit je comfortzone springt.
 • Je grenzen verlegt.
 • Iets gaat doen dat vanuit je hart komt.
 • Alsof je vrijheid tegemoet gaat.

Er ontstaat overzicht want je hebt een duidelijke richting gekozen en weet daardoor, wat je nodig hebt of moet doen om je doel te bereiken. Je voelt dat je leeft. Dat gevoel is heel sterk en komt vanuit je tenen. Je voelt dat je de wereld iets kan geven. Iets dat voor jou heel belangrijk is.

Een visionboard kan je helpen om een visueel beeld te krijgen van waar je naar toe wilt groeien. Wil je meer weten over wat een visionboard jou kan brengen? lees dan deze blog.

Op 15 mei geef ik de workshop Creëer jouw leven bij mij thuis in Dinteloord. Op een laagdremelige manier maken we jouw droomleven in zichtelijk. Dit doen we o.a. door gerichte vragen te beantwoorden in een werkboekje. Na een visualisatie ga je zelf aan de slag met het maken van je visionboard. Meer info lees je bij Workshops. Je kunt hier ook je vragen stellen of je aanmelden.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *