Zo maak je jouw huis voorjaarsproof volgens de lifestyletrends van 2017

|Ontdekken

Buiten zijn de tempraturen langzaam aan het oplopen, de lente is een feit. Tijd om ons interieur up to date te maken. Hoe je dat doet? Ik ga het jullie vertellen.

Wat zien we veel?

Weven, haken en breien
Zien we terug bij: tapijten, wandkleden, krukjes, kussens, plaids en als hoes voor een bloempot. Hand gebreid is de meest luxe vorm van allemaal maar er zijn ook hippe 3D breisels

Houten handen, poppetjes en dieren passen goed bij een Scandinavische woonstijl. Ze worden zo op dressoirs en tafeltjes gezet, En staan ook leuk op een plankje in de (boeken)kast.

Ronde vormen
Niet alles is meer strak en hoekig. Dat is te zien bij de eettafels, stoelen en banken maar ook de vloerkleden zijn rond dit seizoen.

Glaswerk, grafische prints, cleane vormen en op origami geïnspireerde vazen.
We combineren deze met natuurlijke materialen als hout en touw.

planten zien we steeds vaker terug op verschillende plaatsen in huis.
De keuken, slaapkamer en badkamer worden steeds groener. In de minimalistische interieurs van rond de eeuwwisseling was er bijna geen plaats voor nu krijgen planten weer alle ruimte. Lekker huiselijk! En we kunnen er nog een tijdje van genieten want deze trend blijft voorlopig nog even doorlopen.

Het metalen memobord
leuk om, quotes op papier, kaarten en accessoires aan op te hangen.

Na de flamingo en de uil is het nu de beurt aan de toekan om in de schijnwerpers te staan.
We zien de vogel veelvuldig terug op behang, accessoires en in kinderkleding.

Robuust aardewerk
Ziet er grof uit en is in verschillende kleuren te krijgen. O.a. in vazen, schalen en borden. Robuust servies word in  de foodstyling vaak gebruikt.

Houten servies / houten snijplanken in verschillende vormen. Leuk om te gebruiken, maar ook mooi om voor de sier weg te zetten op een tafeltje of aanrecht. hieronder zie je een foto uit de YAYA HOME collectie met hierin Afrikaanse invloeden verwerkt.

Gevlochten rieten manden
zien we aan de wand als verzameling, op de grond en als plantenbak. Ook de gevlochten rieten lampenkap zien we steeds vaker.

Marmer in snijplanken, serveertegels, vaasjes en geurkaarsen.
is een trend van vorig seizoen die nog door loopt.

De cactus
zien we steeds vaker opduiken. Was het vorig jaar nog de ananas die we veel zagen, we kunnen wel zeggen dat de cactus met een inhaalslag bezig is. Je ziet hem in woonaccessoires als vazen en kussentjes, maar ook op T-shirts, kettinkjes en armbandjes. En niet te vergeten als plant in huis!!

Etnische woonaccessoires
zorgen er voor dat het interieur er werelds uitziet.

De woonkleuren van dit seizoen zijn:
Natuurtinten
Donkergroen
Groen (Kermit de kikker-kleur)
Groengrijs tinten
Blauw in allerlei tinten. (o.a. Denimdrift van het Flexa verfmerk is een populaire kleur dit seizoen)
Bordeaux (iets lichter van kleur dan vorig seizoen)

Tot slot nog wat stylingstips:

  • Kies voor een bepaald kleurenpalet om zo een tijdloos effect te creëren. Met de materialen kun je dan helemaal los gaan! Zo krijg je een mooi resultaat en geeft het gelijk een bepaalde rust in je interieur.
  • Wat je ook verzameld, zet het bij elkaar in een mooie groep op het dressoir of tafeltje, in de vitrinekast of hang het aan de muur. Kijk daarna goed  hoe de achtergrond uitkomt bij de verzameling. Misschien zal je een muur een ander kleurtje moeten geven, zodat de items nog mooier tot hun recht komen.
  • Geef jou huis een eigen verhaal. Door spullen te combineren met iets persoonlijks. Oma’s geverfde stoel krijgt een mooi plaatsje in de slaapkamer, En dat krukje dat je laatst op die vintagemarkt kocht staat mooi in de woonkamer.

 

Bronvermelding Van de foto’s:

3e foto – Clerkenwell-London (fotograaf Ed Reeve)
5e foto – woonaccessoires.nu/stylebox
9e en 11e foto – YAYA
10e en 13e foto – gemaakt bij konijnendijkmode
12e foto – woonaccessoires.nu/vtwonen

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Geef een reactie