Een interview met Mireille Boekholt, Personal Tailor bij The TailorMates

Het is weer tijd voor een interview. Deze keer met Mireille Boekholt. Ze werkt als Personal Tailor bij The TailorMates in Amsterdam. Een interview over: werken als vrouw in een mannenwereld van prachtige maatpakken, over hoe het ideale vrouwenpak er uitziet! en heel veel meer. Ik zou zeggen: Take a look! En maak kennis met Mireille.

Hoe ziet een werkdag als personal tailor er ongeveer uit?
Wisselend zoals altijd in een winkel. Elke dag is anders al hebben we wel veel vooraf gepland en werken we veel op afspraak. Zo kunnen we optimale service bieden en hebben we uitgebreid de tijd voor iemand. Daarnaast kun je bij ons ook gewoon binnen wandelen voor een mooi pak, dus een verrassing is er altijd wel bij. In de toekomst zal ik als tailor mee gaan naar bedrijven om daar bedrijfskleding of een mooi zakelijk pak voor zowel heren als dames aan te meten.

Dus als ik je moet vertellen hoe een gemiddelde werkdag eruit ziet is het als volgt: pakken, shirts etc. aanmeten, de stof en alle leuke opties aan een pak uitzoeken, invoeren en bestellen (een stukje administratie) en het afpassen van maatwerk. En vervolgens blij naar huis als het geen wat je hebt aangemeten top past en de klant tevreden is.

Wat maakt een maatpak zo speciaal in vergelijking met andere pakken?
Het woord zegt het al MAATpak, de pasvorm is perfect en precies zoals jij deze wenst. Een confectie pak wordt VERMAAKT en is dus niet op maat gemaakt. Dit maakt dat het pak nog steeds niet de perfecte pasvorm zal hebben, daarnaast raakt het pak ook nog eens zijn model kwijt.

Bij een maatpak is het leuk dat je alles zelf kan kiezen, het personaliseren van je maatwerk.. Dit houd in dat je naast de stof en het model van het pak ook nog eens kan kiezen uit knopen, voering, garens, zakken, revers en ga zo nog maar oneindig door. Zelf vind ik het leuk om mijn naam en initialen te plaatsen in mijn pakken. Ook plaats ik graag het nr. van mijn pak in mijn kraag en mijn naam aan de zijkant van de knopen. Mocht je nieuwsgierig worden.. vraag maar raak via mijn instagram of Facebook.

Is het niet vreemd om als vrouw toch wel in een soort mannenwereld te werken? Hoe ervaar jij dat?Heerlijk juist, eerlijk gezegd kun je in sommige gevallen beter met mannen werken dan met vrouwen, Sorry dames!!! Al gaat het hier momenteel redelijk gelijk op. We hebben er sinds kort een dame bij die het maatwerk indien nodig hier en daar aanpast en vermaakt voor de klanten. En we hebben een traveling tailor, ook een dame, die het meest langs de bedrijven gaat voor maatwerk. Een prima balans dus.

Wat is het leukste aan jou job? En zijn er ook minder leuke kanten?
Het leukste vind ik persoonlijk het afpassen met de klant, als een pak dan supergoed past en de klant is zeer tevreden, dan kan mijn dag niet meer stuk! daarnaast is het ook leuk om de bruidegom te helpen. Zijn ideeën en wensen mogen vertalen in een maatpak is toch fantastisch? Een stukje deel uit mogen maken van de meest bijzondere dag in zijn leven. Dit heb ik laatst voor een bekende van mij mogen doen, waar ik zelf ook te gast mocht zijn op de bruiloft, spannend… maar zo bijzonder!

Eigenlijk zijn er niet echt mindere kanten aan deze job.. En dan ben ik heel eerlijk he!! Het enige wat soms wel eens vervelend is, is elke dag werken tot 19.00 uur. Maar heel logisch als je kijkt naar de locatie waar wij ons bevinden. Op de Zuidas is het belangrijk dat onze klanten na het werk nog de tijd hebben om het maatpak op te halen of af te passen.

Bij maatpakken word al snel gedacht aan herenkleding. The TailorMates gaat nu ook aan de slag voor dames, om ook voor hun een perfect passend pak te creëren. Wat een fantastisch initiatief! Gaat het alleen om damespakken of is er een een uitgebreidere damescollectie in de maak?
We maken nu inderdaad ook maatwerk voor dames, Denk hierbij aan een mooi pak, modisch of juist heel zakelijk. Met daarbij een mooi bijpassend shirt. Een los jasje, pantalon of gilet, er is veel mogelijk.

Helaas is het maatwerk nog niet zo uitgebreid als voor de mannen. Maar dames opgelet, we zijn hier mee bezig.. Volg ons op Facebook en Instagram. Er zijn plannen om begin dit voorjaar, de dameslijn meer uit te breiden en hier meer bekendheid aan te gaan geven.. Ook is er op mijn Instagram genoeg te vinden over mijn werk en wat voor creaties we maken. Ik houd je graag op de hoogte!

Hoe ziet jouw ideale damespak eruit?
Voor mij ziet het ideale damespak er als volgt uit: Double breasted, met een mooi opgesneden rever, een pantalon met een bandplooi en een brede omslag.. Kijk aub de Kingsman films dan begrijp je precies  wat ik bedoel :-). Als ik voor andere dames mag spreken dan zou ik zeggen: Een ideaal 1e maatpak is toch wel een jasje, 1 knoops met daaronder een mooie pantalon, wijd uitlopend, een mooie hak eronder. Gegarandeerd sexy!

Heb je nog tips voor anderen die ook geïnteresseerd zijn om in deze branche aan de slag te gaan?
Ik denk dat werken op dit niveau vereist dat je je goed verdiept in de stoffen (stukje kennis). Het maken van een mooi pak moet echt je passie zijn, als ik door Amsterdam loop ben ik constant bezig met wat iemand draagt en wat er beter zou kunnen qua pasvorm. het is bijna een lifestyle. je moet er onbewust al vrijwel altijd mee bezig zijn. Een gevoel voor mode moet je dus al wel hebben. Het meten op zich is een vak apart, Iedereen is anders dus je blijft altijd weer nieuwe dingen ontdekken. Door middel van het in de praktijk te doen, leer je dit pas echt.

Wat staat er zakelijk en persoonlijk nog op jouw bucketlist?
Zakelijk gezien wil ik graag van A tot Z een kledingstuk kunnen maken. denk dus aan: ontwerpen, patroon tekenen, opmeten en uiteindelijk het eindproduct zelf maken. Daarnaast zou ik graag nog een stukje styling doen, misschien wel voor toffe programma’s of personen. denk aan fashion styling bij een shoot of tv&celebrity styling. Ik zou graag nog een opleiding volgen bij Danie Bles of stage lopen bij een bekend fashion designer. Genoeg in de planning dus, of ik het allemaal ga doen is nog maar de vraag..

Privé heb ik op mijn lijstje bij things to do vrij weinig staan. Slecht he?! Ik ben niet zo’n enorme avonturier. Dus dat reizen wat iedereen bijvoorbeeld doet, zit er bij mij niet zo in. Een verre reis met mijn vriend staat daar in tegen dan wel op dat lijstje. Voor de rest ben ik best tevreden en zie ik wel wat er allemaal op mijn pad komt..

Waar word jij echt gelukkig van?
Op het moment zit dat voor mij wel in de kleine onverwachte dingetjes. Even bellen na een lange werkdag met m’n moeder, mijn vriendinnen van ‘thuis’ (Brabant) weer opzoeken voor een ouderwets gezellig avondje, een belletje met oude collega’s waar ik echt nog een goede band mee heb. Of heel simpel op zondag ochtend wakker worden met mijn vriend, nog geen plannen hebben voor die dag, en denken; niets moet alles mag, heerlijk!

Heb je interesse in een Maatpak of wil je meer weten over The TailorMates klik dan hier

Mireille is te volgen op Instagram

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *