Maakt dansen je aantrekkelijker?

Wil je je goed voelen, verbondenheid krijgen en plezier maken met anderen? Dan is dansen een goed idee. Gooi die heupen maar los en haal die dansschoenen maar onder het stof vandaan.

Dansen het kan je zoveel brengen en je kunt met dansen van alles uitstralen. Je zou er voor de ander zelfs aantrekkelijker uit kunnen zien. Want al heupwiegend kunnen we door lichaamstaal laten zien hoe gezond, vruchtbaar en onweerstaanbaar aantrekkelijk dat we zijn.

Dansen heeft ook wel een beetje te maken met durf.

Ik was 14 toen ik voor het eerst op dansles ging. Onder het mom van het hoort bij je opvoeding ging ik met mijn zus en buurmeisje op stijldansles. Doodeng vond ik het. Voor het eerst met mannen dansen en dan ook nog de danspassen proberen te onthouden. Dat was nogal een ding.

Een man aankijken tijdens het dansen of simpelweg gewoon zijn schouder of hand vasthouden, ik vond het allemaal super spannend. Verlegen stond ik op de dansvloer tegenover mijn danspartner. Ik focuste me vooral op de passen maar kon toen nog niet echt van het dansen genieten.

Van het vrijdansen op de zondagavond (ook wel soiree genoemd) genoot ik meer. Het voelde laagdrempeliger en relaxter aan. Niet zo als moeten maar vrijer.

Niet iedereen danst relaxt op een dansvloer en niet iedereen durft op dansles te gaan. Soms wil je misschien wel dansen maar houdt iets je gewoon tegen. Bij vrouwen boven de 30 jaar komt dat meestal doordat ze bang zijn om fouten te maken tijdens het dansen en een enkeling voelt zich onzeker over haar lichaam. Mannen durven niet goed te dansen omdat ze vaak te veel op zichzelf gefocust zijn of schaamte voelen voor de bewegingen die ze maken.

Natuurlijk kan het zo zijn dat dansen niet je ding is of dat je het type muziek niet fijn vind om op te dansen. Toch vind ik persoonlijk dat je dan wel iets heel erg leuks mist.

Na jaren niet meer op dansles te hebben gezeten, begon het dansen ongeveer 1,5 jaar geleden weer te kriebelen bij mij en ben ik op Salsa en Bachatadansles gegaan. Ik ben door deze nieuwe danservaring langzaam uit mijn danscomfortzone gestapt of kan ik beter zeggen gedanst. Ik durf me nu veel vrijer te bewegen en nog belangrijker, ik geniet meer van het dansen dan ooit.

Onderzoek naar de Psychologie van de dans

Britse onderzoeker Peter Lovat heeft onderzoek gedaan naar de psychologie van de dans. Hij kwam erachter dat voor veel vrouwen die van dansen houden geldt dat ze ‘moeten’ dansen. Ze voelen namelijk heel erg in zichzelf dat ze het willen doen. Mannen zeggen vaak met een lach dat ze pas gaan dansen als ze heel veel gedronken hebben of dat ze gaan dansen als ze iemand willen versieren. Aldus Peter Lovat. Natuurlijk zijn hier ook uitzonderingen op. (Ja ze bestaan, mannen die vrijwillig op dansles gaan of hun dansmoves vol trots op de dansvloer showen).

Uit het onderzoek naar dans kwamen deze weetjes aan bod:

Wist je dat…

 • Mannen met veel testosteron anders bewegen op de dansvloer. Ze dansen energieker, hebben een groter dans repertoire en durven hun ruimte te pakken op de dansvloer.
 • Vrouwen meer bewegen met hun heupen op het moment dat ze het meest vruchtbaar zijn.
 • Vrouwen mannelijke dansers met veel testoseron aantrekkelijker vinden. Dat komt omdat ze het idee hebben dat de man waar ze mee dansen gezond is.

Sexy als ik dans
Kun je sexy zijn als je danst? Het antwoordt is ja. Er is voor een man weinig dat nog interessanter is als een vrouw die sexy danst en daar helemaal in op gaat. Op die manier laat een vrouw zien dat ze helemaal in het moment aanwezig is en dat is ontzettend vrouwelijk en aantrekkelijk voor een man en dat geeft hem meteen een boost energie.

Hij ziet hoe jouw figuur allerlei moves maakt en dat kan bepaalde verlangens in hem losmaken. Tja, en als je dan ook nog eens over de juiste danskills beschikt dan kun je dansen prima inzetten als je een leuke man aan de haak wilt slaan. Dit werkt ook andersom. Als een man goede danskills heeft en plezier uitstraalt tijdens het dansen dan is de kans op aandacht van vrouwen vele malen groter.

En daar sta je dan als vrouw op de dansvloer. In een soort flow beweegt je lichaam heen en weer op de maat van de muziek. Als je met een man danst waar je een goede dansklik mee hebt en je laat door hem leiden over de dansvloer, dan kan er een danssculptuur op de vloer ontstaan die slechts even te zien is als de muziek speelt. Als je danspartner op dat moment ook in zijn mannelijke energie stapt en jij in je vrouwelijke energie… MAGIC CAN HAPPEN op de dansvloer en de mooiste dansen ontstaan.

Maak plezier en geniet met elkaar tijdens het dansen maar respecteer ook elkaars grenzen.

Maakt het uit wat voor kleding je draagt tijdens het dansen als je er aantrekkelijk uit wilt zien?
Ja en nee. Het uiterlijk is hoe dan ook vaak de eerste indruk die je hebt van iemand. Dat is nog voordat er iets gezegd wordt. Als iemand er dan verzorgd uit ziet en mooi is aangekleed dan kun je al een hele positieve indruk krijgen van iemand. Toch zegt dit qua dansen niet alles over iemand vind ik. Bovendien smaken verschillen.

Zo heb ik tijdens salsafeesten vrouwen gezien in prachtige outfits (denk daarbij aan een mooie jurk of een vrouwelijke top op een perfect zittende broek of rok) die wat nors en afstandelijk overkwamen maar ook een vrouw met een eenvoudig t-shirt, een jeans en sneakers. Deze vrouw vond ik zelf het meest aantrekkelijk dansen. Ze bewoog werkelijk fantastisch. Het was een combinatie van uitstraling, zelfvertrouwen en Lady styling bewegingen precies op het juiste moment.

Zo veel vrouwen, zoveel verschillende mannen.

Zo zijn er mannen met Hawaï overhemd aan die rustig achter hun glas bier verscholen staan in een hoekje vlakbij de bar. Ik noem ze de stille genieters. Ze bekijken het dansen liever vanaf een afstand.

Dan heb je de sensuele Bachataman inclusief sensuele blik in zijn ogen.

De oude rocker die soms met het t-shirt aan van zijn favoriete motormerk de dansvloer onveilig maakt.

De swingende Rastaman met natuurlijk bijpassend kapsel.

De ik hou van de nineties lover met kledingstijl die daar bij past.

De enthousiaste salsa danser die in LA of Cubaanse danstijl danst

De kleffe Kizomba danser.

De Zoukdanser die helemaal in zijn gevoel zit en met wijdse bewegingen zwoel over de dansvloer danst.

De macho Latinoman inclusief getailleerde blouse of strak t-shirt met afgetraind lichaam eronder.

Of wat dacht je van de verlegen man die zichtbaar in gedachten telt om in de maat van de muziek te blijven maar vergeet te genieten van het dansen. Hij heeft soms wat klamme handen en kijkt je af en toe met blozende wangen aan.

Als flink contrast daarop zie ik op de dansvloer mannen voorbij dansen die vol vertrouwen de ruimte pakken op de vloer. Hun bewegingen zijn grootser wijder en gedurfder omdat ze weten hoe ze een vrouw moeten leiden. Ze zijn niet bang om fouten te maken en laten een vrouw zich echt vrouw voelen. Wat ze aan hebben interessert me niet zo op dat moment. Het gaat om de energie en mannelijkheid die ze uitstralen. Dat maakt ze tot aantrekkelijke danspartners.

Wat jij aantrekkelijk vind is aan jou. En natuurlijk kan iemand die niet danst ook aantrekkelijk zijn

Na het lezen van deze blog weet je dat dansen je veel kan brengen. Als je twijfelt om te gaan dansen, dan zet ik hier nog even een paar voordelen op een rij. Misschien kom je dan later nog eens tegen op de dansvloer 😉

Voordelen van dansen

 • Door te dansen kun je er voor het oog speelser en jonger uit zien.
 • Je maakt snel nieuwe vrienden.
 • Als je danst ben je nooit alleen.
 • Stress en zorgen glijden makkelijk van je af tijdens het dansen.
 • Je bent tijdens het dansen in het nu.
 • Danspassen onthouden is goed om je hersenen en je balans te blijven trainen.
 • Zorgt voor ontspanning.
 • Je wordt socialer.
 • Je valt ervan af en bouwt spieren op.
 • Je wordt flexibel.
 • Het heeft een positief effect op een depressie.

Wil je meer weten over de voordelen van dansen?

Lees dan deze blog: http://laidbacklifestyle.nl/dans-jezelf-gezond/

Ben je nieuwsgierig naar wat dansen voor mij betekent? lees dan: http://laidbacklifestyle.nl//wat-dansen-voor-mij-betekent

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren over hoe en waardoor je aantrekkelijker kunt zijn als je danst.

Dans jij zelf graag?

Vind jij iemand die danst aantrekkelijk?

Let me know.

 

 

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *