Zo maak je granola met quinoa

Meestal koop ik mijn granola in de supermarkt kant en klaar, lekker makkelijk! Nadeel is wel dat daar veel suiker aan is toegevoegd. Deze keer maak ik de granola zelf, leuk om te doen, smaakt lekker en is gezonder. Lees hier hoe…

Dit heb je nodig voor een flinke pot:

75 gram havermoutvlokken
60 gram quinoa
15 gram pompoenpitten
15 gram zonnebloempitten
15 gram lijnzaad
50 gram gemengde noten
30 gram rozijnen
50 gram gedroogde abrikozen
70 ml appelsap
2   el olijfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de havermoutvlokken, quinoa, de zonnebloem- en pompoenpitten, het lijnzaad en de gemengde noten in een kom. Voeg de appelsap en de olie toe en meng het geheel door elkaar.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel het mengsel vervolgens over het bakpapier op de bakplaat. Rooster de granola 15 minuten goudbruin in de oven. Meng het tussentijds door elkaar met een lepel en laat het vervolgens afkoelen.

Snijd de abrikozen in stukjes en voeg deze samen met de rozijnen bij de geroosterde granola. (ook 15 gram gedroogde cranberry is lekker om toe te voegen als variatie)

Doe wat soyayogurt in een schaaltje en voeg de zelfgemaakte granola en wat vers fruit toe.

 

Eet smakelijk!!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *