Ladurée Antwerpen

In Antwerpen heb ik de winkel van Ladurée ontdekt, een winkel die gespecialiseerd is in het wereldberoemde koekje de Macaron. En ik kan wel zeggen dat Ladurée een aanrader is! Alleen de buitenkant van de winkel ziet er al heel speciaal uit. Ik kreeg er een echt nostalgisch gevoel bij. Hier lees je mijn review…

Terwijl ik door een van de smalle straatjes van Antwerpen wandel kwam ik Ladurée tegen. Ik stopte voor de winkel. Was dit nou een oude bakkerij of een snoepwinkel? In de etalage zag ik een hele toren met macarons. Heerlijk zag het eruit! Ik besloot naar binnen te gaan. Binnen werd ik verrast door de mooie historische elementen in het pand. Het leek of de tijd had stil gestaan en ik me bevond in een luxe winkel in Parijs in vervlogen tijden. Een vriendelijke vrouw hielp me en vertelde me meer over de macarons.

De macaron bestaat uit twee koekjes gemaakt van eiwit, suiker en gemalen amandelen met daartussen een heerlijke vulling zoals: notencrème, mokka of chocoladevulling, crème au beurre, aardbeienvulling of caramel.

De buitenkant is bros en de binnenkant is zacht. Een heerlijke combinatie!

Een macaron zelf maken is niet zo eenvoudig. Je bent afhankelijk van verschillende factoren zoals: de versheid en de juiste tempratuur van de ingrediënten. Daarnaast is de oven temperatuur belangrijk. Er komt dus heel wat bij kijken voor je zo’n perfect koekje hebt.

Macarons kun je nu in veel plaatsen kopen maar in de jaren 30 van de vorige eeuw was dat een stuk lastiger en waren ze alleen te verkrijgen bij Ladurée.Rond 1930 had Pierre Desfontaines, (een neef van banketbakker Louis Ernest Ladurée) de macaron bedacht. Het werd een groot succes! Inmiddels gaan er per dag zo’n 15.000 macarons over de toonbanken en dan hebben we het nog niet eens gehad over de bestellingen via internet.

Het Ladurée imperium heeft zich in de loop der jaren enorm uitgebreid. En zit in landen over de hele wereld. Alleen in Parijs al zijn er 5 winkels. Een klein koekje kan groot worden zie je wel!! Naast macarons zijn er nu ook een beautylijn, kaarsen en andere accessoires te koop. En sinds 2012 een chocoladelijn, Les Marquis. Deze is geïntroduceerd door David Holder, die nu de grote man achter Ladurée is.

Zo, bij de toonbank had ik uiteindelijk mijn keuze gemaakt en dat was best lastig met al die lekkere smaken, zeker als je smaken ziet met de namen als: Orange blossom, Cherry blossom, Rum, vanille, Salted Caramel (en zo kan ik nog wel even door gaan). Ik koos de smaak framboos. En liep met m’n zakje van Ladurée naar buiten. Ik nam een hap en proefde echt m’n allerlekkerste macaron!!! YES, wat een goddelijk gevoel!

Wil je ook eens een bezoekje brengen aan één van de prachtige winkels van Ladurée kijk dan voor een van de adressen op:

www.laduree.com

In Nederland zijn er vestigingen in: Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.
In België zijn er vestigingen in Antwerpen, Gent en Brussel.

Het adres in Antwerpen is:
Ladurée
Schuttershofstraat 51
2000 Antwerpen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *