Espoo Antwerpen

img_3724-2In Antwerpen – zuid ontdekte ik Espoo, een prachtige winkel met veel Scandinavisch Design. De unieke accessoires trokken meteen m’n aandacht. Ik liep een rondje door de winkel en raakte in gesprek met Dries Brys, de eigenaar van Espoo. Hij vertelde me toen hoe het allemaal begon met Espoo…

img_3711Dries was vroeger vertaler/talk en werkte bij een fabrikant van meubels. Met dat bedrijf richtte hij beurzen in. Op deze manier heeft hij veel geleerd over het inrichten en stylen.

De meubels waarmee hij  werkte waren niet zijn smaak. Na een tijdje besloot Dries dat hij liever wilde gaan werken met een stijl die hem meer lag. Hij had een liefde voor Scandinavisch Design en hield van: De natuurlijke materialen, verfijnde ontwerpen en mooi verzorgde spullen. Het minimalisme sprak hem aan. Hij besloot om voor zichzelf te beginnen.

img_3658In 2009 ging Espoo aan de vlaamse kaai in Antwerpen open. Het was de eerste winkel in België die Scandinavisch Design verkocht. Espoo kreeg grootte bekendheid in België.
In een ander pand van Espoo dat ook aan de Vlaamse kaai lag, werden toen alleen de woonaccessoires en de designobjecten verkocht.

img_3703Je kunt bij Espoo terecht voor Scandinavische design meubels en unieke Accessoires. Ook totaalinrichtingen zowel privé als voor openbare ruimtes behoren tot de mogelijkheden.

img_3676-2In de winkel worden meer dan 40 verschillende merken verkocht. Een groot gedeelte van de merken is afkomstig uit Scandinavië zoals bijv. de merken: Hay en Ferm Living. Er zijn nu ook merken uit Groot Brittannië en Japan. (Die als stijl mooi in het geheel passen)

img_3706-2De meubelzaak is inmiddels gesloten. Meubels en accessoires worden nu op één adres verkocht. Namelijk op de locatie aan de Vlaamse kaai 49/50

img_3668Er liggen verhuisplannen klaar om Espoo in een pand dichter bij het centrum te gaan vestigen. En ook de webshop word binnenkort vernieuwd. Dus plannen genoeg voor de toekomst!

Nieuwsgierig geworden? Kom dan ook eens kijken.

Espoo
Vlaamse kaai 49/50
2000 Antwerpen

Let op: deze winkel is inmiddels verhuisd naar:

Kloosterstraat 75/77
2000 Antwerpen

 

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *