Met dit warme weer smaakt een ijsje natuurlijk heerlijk!! Zelf je hoorntje vullen met ijs naar keuze. Wat is er nog lekkerder? Eerst je ijshoorntje versieren. Ik geef jullie wat ideeën daarvoor.
Wat heb je nodig:
- schepijs naar keuze (voor de foto heb ik frambozenijs en straciatella ijs gekozen)
- chocolade (of speciale smeltchocolade uit het bak vak van de supermarkt)
- ijshoorntjes (die op de foto zijn van Continental Bakeries)
- versiersels
Smelt chocolade au-bain-marie. Dit doe je door een pan met water aan de kook te brengen. hang er vervolgens een hittebestendige kom of pan in die het water niet aanraakt. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze in de kom. Laat de chocolade al roerend smelten.
Zet alvast wat versiersels klaar waar je straks de hoorntjes met chocolade in wil dippen. Ik heb zelf discodip gebruikt en hazelnoten die ik eerst in stukjes heb gehakt met de keukenmachine en vervolgens 2 minuten heb gegrild in de oven.
Andere versiersel ideeën:
- geraspte kokos
- geraspte witte chocolade
- gehakte pistache nootjes
- sezamzaadjes
- aardbei of framboos
- slagroom
En dan aan de slag! Als de chocolade gesmolten is doop je het hoorntje in de kom en vervolgens in één van de schaaltjes met de door jou gekozen versiering. Laat de chocolade even hard worden. Haal de bak met ijs uit de vriezer en laat deze 5-10 minuten op het aanrecht staan. doop een ijslepel in een bakje heet water en ‘schraap’ dan met de lepel over het ijs zodat je een perfecte bol krijgt. Door dat op deze manier te doen blijft het ijs niet plakken. Eventueel nog garneren met wat slagroom en/of fruit.
Enne.. snel opeten anders smelt het!!
Eet smakelijk!