Laat de natuur je afwas doen met Seepje

De vaatwasser in ons huis staat dagelijks aan. Toch ben ik zo’n type die nog pannen en speciaal bestek met de hand afwast. Voor een afwasmiddel ga ik nog regelmatig de supermarkt in. Dit keer kocht ik Seepje. Een afwasmiddel dat 100% plantaardig is. Nieuwsgierig naar mijn ervaring? Lees dan snel verder.

Daar stond hij dan op m’n keukenblad, de fles afwasmiddel van Seepje. Klaar om te gebruiken. De verpakking van Seepje ziet er leuk uit in z’n lichtblauwe kleur. De vorm van de fles doet me denken aan een stuk zeep. Door het mooie ontwerp van deze fles, hoef je hem niet te verstoppen in het keukenkastje onder de wasbak. Laat hem lekker Shinen op mooi plekje in je keuken!

Het plantaardig wasmiddel Seepje is in 1991 opgericht door Jasper Gabrielse. Er zijn van Seepje verschillende wasproducten. Het afwasmiddel test ik nu. Ik koos voor het afwasmiddel met een swingende citrus-geur. Meteen toen ik het middel in het water deed kwam er een heerlijke geur vrij. Het afwasmiddel schuimt goed en de afwas werd zonder veel moeite schoon. Kijk en dat is fijn!

Duurzaamheid

Wat nog fijner is, is dat de producten van Seepje 100% plantaardig zijn. Ze zijn gebaseerd op de Nederlandse Sapindus Mokorossie-vrucht. In de schil hiervan zit een natuurlijke vorm van zeep die vrijkomt als deze in aanraking komt met water. De ingrediënten van Seepje zorgen er voor dat er een lagere impact is op het afvalwater dat vanuit je huis het riool in stroomt. Door te wassen met de producten van Seepje was je de wereld dus schoner en mooier.

Een groot pluspunt is dat het wasmiddel heel duurzaam is omdat de ingrediënten hiervoor afkomstig zijn van hernieuwde grondstoffen. Met deze vruchtenschillen uit de Himalaya als basis, wordt er gewerkt aan een beter milieu en betere werk-leefomstandigheden in Nepal. Ook in Nederland worden stappen gezet naar een een betere samenleving. Hier werken namelijk de Kanjers van Seepjes sociale werkplaats met heel veel plezier.

Als de verpakking van Seepje leeg is kan deze makkelijk gescheiden worden.  De fles (die voor 97% is gemaakt van gerecycled plastic) kan bij het plastic afval en de kartonnen wikkel kan zo bij het oud-papier. Zo, opgeruimd staat netjes!

 Conclusie

Na mijn Ervaring met Seepje heb ik besloten om dit product vaker te gebruiken. Omdat de geur zo heerlijk is, het goed schoon wast, (dit had ik niet verwacht omdat er alleen natuurlijke ingrediënten aan te pas komen) en omdat ik het verhaal achter dit product zo mooi vind. Het is misschien een klein stapje om de wereld te veranderen door een ander afwasmiddel te kopen. Maar ook kleine stapjes kunnen effect hebben in een groot geheel. Ik heb een begin gemaakt.

Wil je meer weten over Seepje klik dan hier.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *