Opgeruimd en Spark Joy door: Marie Kondo

Wil jij ook orde en rust in je leven brengen? En ervaren hoe opruimen jou leven voorgoed kan veranderen? Geen rommel meer om je heen, maar alleen omringt worden door bezittingen waar je echt blij van word?

Misschien is het boek opgeruimd van Marie Kondo iets voor jou.

Opgeruimd

De Japanse Marie Kondo was als kind was al geïnteresseerd in opruimen. Nu heeft ze een adviesbureau dat mensen leert hoe je rommelige huizen kunt veranderen in ruimtes vol met rust en inspiratie.
De belangrijkste reden is: Bewaar waar je echt blij van word. Al het andere kun je weg doen.
Met een wachtlijst van 3 maanden is haar opruimmethode een groot internationaal succes geworden.

Stap voor stap legt Marie in dit boek uit hoe ze te werk gaat. Een duidelijk en vlot geschreven boek. Dat je inspireert, en er voor zorgt dat je zin krijgt in opruimen en snel resultaten kunt boeken.

Ze beschrijft ook haar eigen ervaringen, en belevenissen als ze bij mensen thuis gaat opruimen. Dit zorgt voor herkenbare situaties. Leuk om te lezen.

Spark Joy

Het vervolg op het Boek opgeruimd kon niet lang uitblijven omdat ik zo enthousiast was over het eerste boek besloot ik ook het tweede boek te kopen.
Dit boek viel me wel een beetje tegen omdat het heel veel herhaling bevatte.

Wel werd er in dit nieuwe boek meer aandacht besteed aan wat je beter wel kan bewaren en bevat het leuke illustraties waardoor nog duidelijker word weergegeven hoe dat Marie haar manier van opruimen bedoeld.
Mijn advies is als je een boek van Marie Kondo over opruimen wil kopen, dan heb je aan één van de twee boeken genoeg.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *